ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY

Πρόταση νόμου των ΑΝΕΛ για μη απαλλαγή μελών της κυβέρνησης από την κατηγορία της δωροληψίας

| 13/2/2018 - 18:23


Την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ώστε τα μέλη της κυβέρνησης να μην απαλλάσσονται από την κατηγορία της δωροληψίας και να υπάγονται στην τακτική δικαιοσύνη , όπως ισχύει για όλους τους Έλληνες πολίτες, προτείνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Με πρόταση νόμου που κατέθεσαν στη βουλή και οι 9 βουλευτές των ΑΝΕΛ με πρώτο υπογράφοντα τον Πάνο Καμμένο επισημαίνουν ότι το έγκλημα της δωροληψίας του άρθρου 235 του Ποινικού Κώδικα, τελούμενο από μέλος της κυβέρνησης ή υφυπουργό δεν πρέπει να συγκαταλέγεται σε εκείνα που ανάγονται στην άσκηση των καθηκόντων τους.

Οι ΑΝΕΛ με ανακοίνωση τους αναφέρουν ότι είναι πάγια θέση τους η κατάργηση του άρθρου 86 του Συντάγματος περί ποινικής ευθύνης υπουργών και υφυπουργών για ποινικά αδικήματα που έχουν τελέσει κατά την άσκηση των καθηκόντων τους ώστε να λογοδοτούν , όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες, στα κοινά δικαστήρια χωρίς καμία ανάμειξη της Βουλής. «Η συγκεκριμένη πρόταση αποτελεί σταθερή και επαναλαμβανόμενη θέση του κινήματος, η οποία έχει κατατεθεί και κατά την διαδικασία για την Αναθεώρηση του Συντάγματος», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

PanosKammenos


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....