ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY

Πρόσκληση του ΝΑΤΟ σε FYROM για ενταξιακές διαπραγματεύσεις

| 12/7/2018 - 19:09


Την πρόσκληση για έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών στο ΝΑΤΟ παρέδωσε στον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν στις Βρυξέλλες.

Οι Στόλτενμπεργκ και Ζάεφ υπέγραψαν την επιστολή έναρξης των ενταξιακών συνομιλιών.

Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ τόνισε ότι η συμφωνία στο ζήτημα της ονομασίας ήρε το εμπόδιο για την έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών και τώρα η πόρτα του ΝΑΤΟ είναι ανοιχτή, ενώ συνεχάρη τον κ. Ζάεφ για το πολιτικό του σθένος.

Επανέλαβε πως η ΠΓΔΜ θα γίνει το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ, μόνο όταν ολοκληρωθούν και εφαρμοστούν όλες οι εσωτερικές διαδικασίες που θα επικυρώνουν τη συμφωνία των Πρεσπών.

Για μια ιστορική απόφαση έκανε λόγο ο Ζόραν Ζάεφ.

Σημείωσε ότι πρόκειται για αναγνώριση των πολιτικών δυο δεκαετιών της χώρας του. «Ας ενωθούμε σήμερα για να εκφράσουμε ακόμη μία ελπίδα: να κάνουμε άλλο ένα βήμα και να γίνουμε μέλος της ΕΕ», επισήμανε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός της FYROM.

Νωρίτερα ο ΓΓ της Συμμαχίας, απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπάρχει ρωσική παρέμβαση στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών σημείωσε ότι «κάθε ανάμειξη από άλλες χώρες είναι απαράδεκτη», είπε ο γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

 

Υπενθυμίζεται ότι η Αθήνα έχει προχωρήσει σε απελάσεις 2 Ρώσων διπλωματών για ανάμειξη στα συλλαλητήρια κατά της συμφωνίας και απόπειρα χρηματισμού κρατικών λειτουργών.

greece russia


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....