ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY

Πράσινο φως του ESM για την εκταμίευση της υποδόσης των 800 εκ. ευρώ

| 26/10/2017 - 22:34

«Ναι» από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας στην εκταμίευση της υποδόσης των 800 εκατομμυρίων ευρώ μετά και την θετική αποτίμηση των θεσμών για την εκκαθάριση οφειλών του δημοσίου.


Την εκταμίευση της υποδόσης των 800 εκατομμυρίων ευρώ για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

Το «πράσινο φως» του ESM έρχεται σε συνέχεια της θετικής αποτίμησης των θεσμών για την εκκαθάριση προηγούμενων οφειλών του δημοσίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μηχανισμού.

Ικανοποιημένος για την εκκαθάριση μεγάλου μέρους ληξιπρόθεσμων οφειλών, δήλωσε ο Κλάους Ρέγκλινγκ. «Η Ελλάδα υπερέβη το στόχο του προγράμματος,  κάτι που θα έχει θετικό αντίκτυπο στην οικονομία της χώρας», τόνισε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας . Εξέφρασε την ελπίδα να συνεχιστεί η καλή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, ώστε η τρίτη αξιολόγηση να ολοκληρωθεί εγκαίρως.

«Εκπληρώθηκαν οι αμοιβαίες δεσμεύσεις», έγραψε στο Twitter ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί και πρόσθεσε ότι «τώρα πρέπει να εργαστούμε για την ολοκλήρωση του προγράμματος το καλοκαίρι του 2018».

 

esm

 


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....