unfollow-sindromes
unfollow-sindromes
UNFOLLOW newsletter
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY

Πολιτική αντιπαράθεση και στη βουλή για το κοινωνικό μέρισμα

| 14/11/2017 - 18:58

Στη βουλή η πολιτική αντιπαράθεση στον απόηχο του διαγγέλματος του πρωθυπουργού για το κοινωνικό μέρισμα.


Πυρά από την αντιπολίτευση με αιχμή της ανακοίνωσης του Αλέξη Τσίπρα για το κοινωνικό μέρισμα .

«Το τηλεοπτικό διάγγελμα του πρωθυπουργού είναι εκτροπή από την κοινοβουλευτική τάξη, αφού την ίδια ώρα συνεδρίαζε το κοινοβούλιο», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας και επανέλαβε ότι οι παροχές είναι προϊόν υπερφορολόγησης και «καταλήστευσης» των φορολογουμένων και προϊόν αδικαιολόγητου πλουτισμού του Δημοσίου, σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος.

«Ο Πρωθυπουργός παριστάνει τον Άγιο Βασίλη και η τρόικα προφανώς τους τρεις μάγους», ανέφερε και πρόσθεσε απευθυνόμενος στον κ. Τσακαλώτο: «Δεν είναι δικά σας τα λεφτά για να τα διανέμει ο πρωθυπουργός σαν Άγιος Βασίλης».

Ακόμη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. απέδωσε τη «σπουδή», όπως είπε, των πρωθυπουργικών ανακοινώσεων είτε στην εκλογική διαδικασία της Κεντροαριστεράς είτε στις διαδοχικές αποκαλύψεις για την πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.

«Η πολιτική αυτής της κυβέρνησης είναι «να σου γκρεμίσω το σπίτι, να σου δώσω μία σκηνή να μείνεις» αφού κόβει με το ΕΚΑΣ και μετά δίνει 200-250 ευρώ εφάπαξ κάθε χρόνο», δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

«Η κυβέρνηση δεν ισχυρίζεται ότι είναι δικά της τα χρήματα που διανέμει ως κοινωνικό μέρισμα» απάντησε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Υπεραμύνθηκε της επιλογής του πρωθυπουργού να προβεί στις ανακοινώσεις, υπογραμμίζοντας ότι ήταν στο σχέδιο της κυβέρνησης και ήδη το είχε προαναγγείλει.

Το κοινωνικό μέρισμα είναι προϊόν του «ματωμένου πλεονάσματος» και της φοροληστείας των πολιτών, υποστήριξε από τη δική του πλευρά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης. =

«Δεν μπορεί να πιστέψει κανείς σοβαρά πως η επιθυμητή αναδιανομή πλούτου μπορεί να γίνει με τέτοιες πρακτικές επιδομάτων», το σχόλιο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Ποταμιού Σπύρου Δανέλλη.

Αποδόμιση των εξαγγελιών Τσίπρα για το κοινωνικό μέρισμα από πηγές της ΝΔ. «Oκ. Τσίπρας έκανε σοβαρή προσπάθεια να εμφανίσει πλασματικά μεγάλο το προσφερόμενο ποσό που θα μοιράσει. Ωστόσο, το “κοινωνικό μέρισμα” είναι στην ουσία μόνο το μισό. Κοινωνικό μέρισμα είναι μόνο το πρώτο μέτρο από όσα εξήγγειλε, δηλαδή τα 720 εκατ. ευρώ σε νοικοκυριά που έχουν μέχρι 18.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα και ακίνητη περιουσία μέχρι 180.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει 212 ευρώ για καθέναν από τα 3,4 εκατομμύρια δικαιούχους», σημείωσαν μεταξύ άλλων πηγές της Πειραιώς.

 

 «Ενημερώνουμε τη ΝΔ πως και του χρόνου θα βρεθεί στην ίδια δύσκολη θέση να προβλέπει πάλι εκλογές, αφού πριν από αυτές, που θα γίνουν το 2019, μεσολαβούν και άλλα κοινωνικά μερίσματα», επισημαίνει κυβερνητικός αξιωματούχος, απαντώντας στις πηγές της ΝΔ.
Φωτογραφία: Nick Paleologos / SOOC

Φωτογραφία: Nick Paleologos / SOOC

 


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....