FREE - WEB ONLY - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πολιτικές αντιδράσεις από την επίσκεψη Τσίπρα στο Μάτι

| 4/9/2018 - 18:35


«Η μεγαλύτερη ευθύνη είναι την οργή σας και το θυμό να τα κάνετε ενεργητική πράξη, να βγείτε μπροστά και να διεκδικήσετε τα δίκια σας» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, ολοκληρώνοντας τη δίωρη συνάντησή του με επιτροπές κατοίκων στο Μάτι.

 

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τους κατοίκους ότι οι υπουργοί «δεν θα φύγουν από εδώ μέχρις ότου κατοχυρώσουν ότι τα πράγματα ρολάρουν». Όπως είπε, «το μεγάλο στοίχημα είναι σε έναν χρόνο από τη φωτιά, το επόμενο καλοκαίρι, η περιοχή όχι μόνο να έχει αποκατασταθεί αλλά να έχει γίνει ένα πρότυπο οικισμού».

 

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι όλες αυτές τις ημέρες, καθημερινά, χωρίς την παρουσία των ΜΜΕ, τόσο ο υπουργός Υποδομών, όσο και ο υπουργός Επικρατείας, μαζί με τους πολίτες, δίνουν μία μάχη δύσκολη πολλές φορές, με τις αδυναμίες της πολιτείας, γραφειοκρατικές δυσκολίες και ελλείψεις, «δίνουν, όμως, τη μάχη». «Βεβαίως, οι ανάγκες και τα προβλήματα των κατοίκων παραμένουν και πρέπει να συνεχιστεί η μάχη για να αντιμετωπιστούν» συμπλήρωσε.

 

Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις και λάθη και ανέφερε ότι η κυβέρνηση οφείλει να επιταχύνει τις διαδικασίες για την αποκατάσταση των ζημιών στα «πράσινα» κτήρια και την κατεδάφιση των «κόκκινων» και των «κίτρινων» που χρειάζονται κατεδάφιση.

 

«Θα έρχομαι κάθε μήνα εδώ να τα συζητάμε, χωρίς κάμερες και τηλεοπτικά συνεργεία για να βλέπω πώς προχωράνε βήμα-βήμα αυτές οι δεσμεύσεις» διαβεβαίωσε τους κατοίκους ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι πρέπει «να δούμε τι θα κάνουμε για τους εγκαυματίες που πρέπει να βρεθούμε δίπλα τους, πρέπει πολύ γρήγορα αφού κοπούν τα καμένα δέντρα, να δούμε την αποκατάσταση της εικόνας».

 

«Οι άνθρωποι που ζουν εδώ δεν μπορούν να μένουν με το καμένο, με το μαύρο» επισήμανε.

«Ό,τι και να κάνει ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να αλλάξει την πραγματικότητα: Το Μάτι είναι και θα είναι η ταυτότητα της καταστροφικής ανεπάρκειας και του απάνθρωπου κυνισμού του», σχολίασε η ΝΔ.

 

«Όσα επικοινωνιακά τεχνάσματα κι αν επιστρατεύσει ο κ. Τσίπρας, οι ευθύνες της κυβέρνησής του για την τραγωδία στο Μάτι με τους 98 νεκρούς, δε θα παραγραφούν» σημείωσε, μεταξύ άλλων, το Κίνημα Αλλαγής.

«ο Πρωθυπουργός, οι υπουργοί του και η περιφερειάρχης Αττικής ξέρουν πάρα πολύ καλά ποια είναι τα προβλήματα των πληγέντων. Αντί, λοιπόν, για στημένες επισκέψεις κι ανέξοδες υποσχέσεις, ας ασχοληθούν να δώσουν λύση στα επείγοντα προβλήματα των κατοίκων για πλήρη αποκατάσταση, απορρύπανση της περιοχής, σίτιση, στέγαση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, που παραμένουν, μέχρι σήμερα, ουσιαστικά ανικανοποίητα» το σχόλιο του ΚΚΕ.

 

«Θα επιμείνω. Το τέρας της γραφειοκρατίας και το χάος της ασυνεννοησίας των υπουργών εμποδίζει το Μάτι να ξαναζήσει. Όπως συμφωνήσαμε και προχθές με τους κατοίκους της περιοχής, επείγει να οριστεί ένας γενικός συντονιστής για το Μάτι. Για άμεσα αποτελέσματα και λύσεις εδώ και τώρα», έγραψε στο twitter o Σταύρος Θεοδωράκης.

tsipras-mati-1


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....