FREE - WEB ONLY - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πολυνομοσχέδιο: Απεργίες, πορείες, έμφραγμα στην πόλη

| 15/1/2018 - 10:53


Ακινητοποιημένοι είναι σήμερα, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για την τρίτη αξιολόγηση, οι συρμοί του μετρό, του τραμ και του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου όλο το 24ωρο, καθώς επίσης τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

«Η κυβέρνηση της “ελπίδας” και των φρούδων υποσχέσεων, η κυβέρνηση που δεν δίστασε να υφαρπάξει την ψήφο του ελληνικού λαού πουλώντας “φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες” προχωρά ξανά σε μια πρωτοφανή και ανηλεή επίθεση που ανατρέπει κατακτήσεις όλων των εργαζομένων εδώ και πολλές δεκαετίες, παρεμβαίνοντας ακόμα και στο δικαίωμα για απεργία» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργαζόμενων και θυγατρικών εταιρειών ΟΑΣΑ.

Από την άλλη, μπορεί να ακινητοποιούνται σήμερα όλα τα ΜΜΜ λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων, εντούτοις όλα τα δρομολόγια των τρένων, θα εκτελούνται κανονικά, όπως ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Δεν ισχύει ο δακτύλιος

Σε έκτακτη ρύθμιση προχωράει η Τροχαία λόγω των απεργιών. Συγκεκριμένα, λόγω των εξαγγελθεισών απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, δεν ισχύουν για όλη τη σημερινή μέρα τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας των οχημάτων στο Κέντρο της Αθήνας (Δακτύλιος).

Επιπλέον επιτρέπεται η χρήση των λωρίδων αποκλειστικής κυκλοφορίας Μ.Μ.Μ. (λεωφορειολωρίδες) και από κάθε άλλο όχημα (Ι.Χ.Ε., φορτηγά, λεωφορεία, δίκυκλα κ.λπ.).

Η Τροχαία παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων για την αποφυγή πρόκλησης περαιτέρω κυκλοφοριακών προβλημάτων.

 

Συγκεντρώσεις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ

«Η ΓΣΕΕ καλεί σε συσπείρωση όλους τους εργαζόμενους και σε μαζική και ενωτική συμμετοχή στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσει την προσεχή σήμερα 15 Ιανουαρίου στις 5 το απόγευμα στο Σύνταγμα.

Σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα που ανήκουν στη δύναμή της αλλά και με κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς της χώρας, η Συνομοσπονδία συντονίζει και την οργάνωση νέων κινητοποιήσεων στο πλαίσιο πανεθνικής δράσης. Για το σκοπό αυτό θα συνεδριάσει άμεσα το Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ».

Στο απογευματινό συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ έχουν δηλώσει συμμετοχή, τόσο το εργατικό κέντρο Αθήνας, όσο και άλλες δευτεροβάθμιες οργανώσεις (ΟΜΕ-ΟΤΕ, Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, ΠOEM, ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, ΠΟΘΑ κλπ) καθώς και πρωτοβάθμια σωματεία.

Στο δημόσιο τομέα, η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει στάση εργασίας σήμερα Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018, από τις 12:00 έως τη λήξη ωραρίου και καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 12:30μμ και πορεία προς τη Βουλή. Oμοσπονδίες που ανήκουν στη δύναμη της ΑΔΕΔΥ, όπως η ΟΛΜΕ (καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) έχουν κηρύξει και τρίωρη στάση εργασίας τις 3 πρωινές ώρες (από 8.00 π.μ. έως 11.00 π.μ.) που αθροιζόμενες με την τρίωρη της ΑΔΕΔΥ, που ακολουθεί, ισοδυναμούν με 24ωρη απεργία, αφού όλη η πρωινή βάρδια στα σχολεία θα απεργεί. «Tην κήρυξη 4ωρης διευκολυντικής στάσης εργασίας επιπλέον της στάσης εργασίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.» ανακοίνωσε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας.

Συνεπώς τη Δευτέρα θα γίνουν σε δύο χρονικές στιγμές συγκεντρώσεις, η πρώτη το μεσημέρι και η δεύτερη το απόγευμα.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία σε μεγάλο συλλαλητήριο στις 6μμ στην Ομόνοια.

Η πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων καλεί στην πλατεία Κολοκοτρώνη (Σταδίου) στις 5.30μμ.

PAMEergasias

 


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....