unfollow-sindromes
unfollow-sindromes
UNFOLLOW newsletter
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY

Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ Μαξίμου και Πειραιώς για τη Σαουδική Αραβία

| 27/11/2017 - 18:37

Σε εξέλιξη βρίσκεται η σχετική συζήτηση στη βουλή.


Για σκευωρία που αποκαλύφθηκε κυβερνητικοί κύκλοι ενώ συνεχίζεται η αντιπαράθεση στη βουλή με φόντο την επίκαιρη επερώτηση της ΝΔ για τη συμφωνία πώλησης εξοπλισμού στη Σαουδική Αραβία. Προαναγγέλουν  τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη φοροδιαφυγή.

Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν ότι η Σαουδική Αραβία «ουδέποτε αμφισβήτησε ότι ο Παπαδόπουλος ήταν εκπρόσωπός της, αλλά όλα ξεκίνησαν από την παρέμβαση ενός Έλληνα ενδιάμεσου στον πρέσβη στο Ριάντ. Αυτός είναι ο πραγματικός μεσάζοντας ο οποίος επιδίωκε χαμηλότερο τίμημα, δηλαδή λιγότερα έσοδα για το ελληνικό Δημόσιο».

Οι ίδιοι κύκλοι διερωτώνται:

  • «Ποιανού τις θέσεις υιοθέτησε πλήρως η Ν.Δ.;»
  • «Για ποια συμφέροντα εργάζεται;»
  • «Θα απαντήσει γιατί το έκανε;»
  • «Θα ζητήσει συγγνώμη ο κ. Μητσοτάκης για τα ψέματά του;»

Οι κυβερνητικές πηγές καταλογίζουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «εκθέτει τη χώρα και όχι την κυβέρνηση».

«Ακόμα μία παταγώδης αποτυχία της μιντιακής παραεξουσίας που καθοδηγεί τον κ. Μητσοτάκη και την ομάδα γύρω από αυτόν να πνίξουν τη χώρα στο βούρκο της συκοφαντίας», συμπληρώνουν οι ίδιοι κύκλοι και συνεχίζουν: «Η σκευωρία κατέρρευσε και τώρα είναι η ώρα να επιστρέψουμε στα μεγάλα  ζητήματα που πρέπει να απασχολούν τη χώρα. Τη φοροδιαφυγή, τις οφσορ και τη διαφθορά. Θα συζητηθούν όλα στην προ ημερησίας που ζήτησε ο Πρωθυπουργός και στην οποία πάλι θα είναι απολογούμενος ο κ. Μητσοτάκης».

«Αλλά και να προσηλωθούμε  στη μεγάλη προσπάθεια να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018, όσο και αν ο κ. Μητσοτάκης και οι επιχειρηματίες καθοδηγητές του προσπαθούν να υπονομεύσουν αυτόν τον στόχο», καταλήγουν οι κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου.

Την ίδια ώρα, κύκλοι της ΝΔ εξαπολύουν επίθεση κατά του πρωθυπουργού κατηγορώντας τον ότι «δεν απάντησε σε κανένα από τα έξι ουσιώδη ερωτήματα τα οποία έθεσε ο κ. Μητσοτάκης».

Οι ίδιες πηγές σημείωσαν ότι το πρώτο και βασικό ερώτημα, στο οποίο δεν απάντησε ο κ. Τσίπρας, είναι εάν υπάρχει ή δεν υπάρχει συμφωνία. «Κατά την κυβέρνηση έγιναν όλα τέλεια. Εφόσον έγιναν όλα τέλεια, τότε γιατί δεν εισέρρευσαν στα ταμεία του Δημοσίου 66 εκατομμύρια ευρώ; Τι είναι αυτό που φταίει που τα λεφτά αυτά δεν υπάρχουν;» διερωτήθηκαν.

Δεύτερο ερώτημα, στο οποίο ο κ. Τσίπρας δεν απάντησε είναι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το εξής: «Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι ο κύριος Βασίλης Παπαδόπουλος ήταν ο επίσημος εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας. Στις 21 Αυγούστου του 2017 ήρθε στην Ελλάδα το κλιμάκιο των εκπροσώπων της Σαουδικής Αραβίας. Ήταν πενταμελές. Σε αυτό, όμως, δεν περιλαμβανόταν ο κ. Βασίλης Παπαδόπουλος».

Ταυτόχρονα, τόνισαν ότι ο πρωθυπουργός «αποκάλυψε» μία αλληλογραφία με τον πρέσβη, στην οποία εμφανιζόταν ακόμη ένας μεσάζων. «Εμείς εδώ δεν ήρθαμε να διαλέξουμε ποιος είναι ο… ομορφότερος μεσάζων. Εμείς εδώ ήρθαμε να διασφαλίσουμε το δημόσιο συμφέρον, να τηρήσουμε τον νόμο που προβλέπει ότι gοverment to gοverment δεν υπάρχουν μεσάζοντες».

«Είναι προφανές ότι ο Παπαδόπουλος είναι μεσάζων. Και με την ομιλία του πρωθυπουργού εμφανίστηκε και άλλος. Αυτό είναι κατάφωρη παραβίαση του νόμου, υπογράμμισαν οι πηγές της Πειραιώς. Για τα έγγραφα που έχει καταθέσει ο Πάνος Καμμένος, οι πηγές της ΝΔ σημείωσαν ότι προκύπτει πως από τις 31 Αυγούστου του 2016 οι Σαουδάραβες έχουν επιφύλαξη για τον κ. Παπαδόπουλο. Ακόμη, τόνισαν ότι «ο κ. Καμμένος είχε σήμερα την αφέλεια να καταθέσει και το σημείωμα του πρέσβη της Ελλάδας, σύμφωνα με το οποίο Σαουδάραβες στρατιωτικοί δήλωσαν πλήρη άγνοια για τη δραστηριότητα του κ. Παπαδόπουλου και εξέφρασαν επιθυμία οι συνομιλίες να γίνονται government to gοverment».

670d6e2df5e2b8dde5e90293929c7014


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....