FREE - WEB ONLY - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πολάκης: Η φετινή γρίπη δεν είναι και καμιά καταστροφή

| 11/2/2019 - 21:04


Αντιδράσεις προκαλεί η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη στο δελτίο ειδήσεων του Kontra το βράδυ της Κυριακής ότι «ζούμε μια έξαρση της επιδημικής γρίπης. Η πλειοψηφία των στελεχών είναι Η1Ν1. Φέτος δεν είναι η ήπια περσινή χρονιά, είναι λίγο πιο ισχυρό το στέλεχος, αλλά δεν είναι και καμία καταστροφή, για να μην τρελαθούμε τώρα».

«Κανείς δεν μπορεί να λέει για ανθρώπινες ζωές πως δεν τρέχει και τίποτα. Φάνηκε ότι το σύστημα είναι απροετοίμαστο, ακόμη και για να αντιμετωπίσει την εποχική γρίπη», δήλωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.

Για «νεκρόμετρο» του κ. Πολάκη έκανε λόγο το Ποτάμι και πρόσθεσε:

«Κανένας θάνατος δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνεται πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης και εκμετάλλευσης. Ωστόσο, ο κ. Πολάκης προκαλεί ξανά με τη συμπεριφορά του.

“Δεν έγινε και καμιά καταστροφή” είπε για τους επιβεβαιωμένους νεκρούς της γρίπης. Μια φράση που προσβάλλει τους ανθρώπους που πέθαναν, αλλά και τους συγγενείς και τους φίλους τους, που προφανώς βιώνουν την απώλεια των αγαπημένων τους προσώπων ως καταστροφή. Ο θάνατος, όπως και η ζωή, απαιτούν αξιοπρέπεια» ανέφερε το Ποτάμι.

Στην ίδια συνέντευξη ο Παύλος Πολάκης παρουσίασε αριθμούς, που, όπως υποστήριξε, καταδεικνύουν πως προηγούμενες χρονιές η έξαρση της εποχικής γρίπης ήταν μεγαλύτερη. Όπως είπε, την περίοδο 2010-11, τα κρούσματα ήταν 309 και οι νεκροί 101, κυρίως ανεμβολίαστοι. Την περίοδο 2015-16 τα κρούσματα έφθασαν τα 372 και οι νεκροί τους 123. Τη δε τρέχουσα χειμερινή περίοδο (έως 3/2) τα κρούσματα είναι 50, βαριά νόσησαν 173 και 38 κατέληξαν. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, πρόκειται για ασθενείς οι οποίοι «στη συντριπτική πλειονότητά τους αντιμετώπιζαν ευπάθειες και χρόνια νοσήματα, υπήρχαν πάντως και μερικοί που δεν ήταν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, κάτι που παρατηρείται κάθε χρόνο».

Τόσο στην τηλεοπτική αυτή συνέντευξή του, όσο και σε σημερινή ανάρτησή του στο facebook, ο Παύλος Πολάκης εξαπολύει «πυρά» κατά μερίδας των ΜΜΕ, στα οποία καταλογίζει «fake news και καταστροφολογία, που στη Δημόσια Υγεία δεν είναι ανεκτή». Παράλληλα, υποστηρίζει ότι «προσπαθούν να παράξουν φόβο για λόγους αντιπολιτευτικής διάθεσης» και πως «οι αριθμοί δίνουν απαντήσεις», καθώς «διαλύουν την εικόνα πανικού που πάτε να φτιάξετε…».

«Σας πόνεσαν τα στοιχεία για τους εμβολιασμούς φέτος (2 εκατομμύρια) και τα 120 παραπάνω κρεβάτια εντατικής που ανοίξαμε σε σχέση με αυτα που μας παρέδωσαν τα αφεντικά σας (από 438 το 2015 σε 560 το 2018)… Καταστρέφουν το αφήγημα για διάλυση του ΕΣΥ!

Γι’ αυτό σήμερα πάλι διαστρέβλωση αυτών που είπα για να με βγάλετε “άπονο και άκαρδο”. Γίνεστε γελοίοι και προβλέψιμοι… ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ… η αλήθεια δεν κρύβεται…. και πουστε …ΣΑΣ ΕΧΩ!!» γράφει στο facebook ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....