ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY

Παρέμβαση «Ρουβίκωνα» στο Υπουργείο Εσωτερικών

| 13/3/2018 - 11:49


Περίπου είκοσι μέλη της αντεξουσιαστικής ομάδας «Ρουβίκωνας» έκαναν παρέμβαση το πρωί στο Υπουργείο Εσωτερικών και αφού πέταξαν τρικάκια με τα συνθήματα «Δεν θα ζήσουμε σαν δούλοι, δεν θα γεράσουμε επαίτες» και «Κάτω τα χέρια από τα βαρέα και ανθυγιεινά» αποχώρησαν.

Σε ανάρτηση που έκαναν αργότερα στο indymedia αναφέρουν: «Ένα σύνθημα που έχουμε επανειλημμένα χρησιμοποιήσει σε πανό, σε τρικάκια, σε πορείες, σε δράσεις είναι το “Δεν θα ζήσουμε σαν δούλοι, δεν θα γεράσουμε επαίτες”. Κάθε μέρα που περνάει, σαν το μαρτύριο της σταγόνας , αυτό το σύνθημα αποδεικνύεται προφητικό. Η λίστα των μέτρων που μας οδηγούν βήμα-βήμα στην μετατροπή μας σήμερα σε ολοκληρωμένους δούλους και αύριο σε ζητιάνους, τα εκάστοτε “προαπαιτούμενα” των μνημονίων, έχουν, δεν θα μπορούσαν να μην έχουν, βάλει στο μάτι και τα βαρέα ανθυγιεινά. Τον Γενάρη ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο, με 70 νέα προαπαιτούμενα για να ολοκληρωθεί 3η αξιολόγηση. Σε αντίθεση με τους βουλευτές που δεν μπαίνουν στον κόπο να διαβάσουν τι ψηφίζουν, αφού άλλωστε τίποτα από όσα ψηφίζουν δεν θίγει τους ίδιους, εμείς διαβάζουμε. Γιατί εμάς μας αφορά».

Ο «Ρουβίκωνας» επισημαίνει ακόμα ότι «Ο κόσμος της εργασίας παραμένει παγωμένος, σε εμβρυακή στάση, κάνοντας πως δεν βλέπει. Ελπίζοντας πως το μαρτύριο της σταγόνας θα πάψει μόνο του, ότι κάποια σταγόνα θα είναι η τελευταία. . Αντί να έχουμε μια έκρηξη ενός νέου συνδικαλισμού και μαχητικών αγώνων, έχουμε σιωπή και μοιρολατρία. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι όλοι εμείς τους επιτρέπουμε να μειώσουν μισθούς, να κόψουν συντάξεις, να καταργήσουν δικαιώματα και τώρα και να κόψουν τα βαρεά-ανθυγιεινά. Το χάπι του Σύριζα μπορεί να είχε μηδενική θεραπευτική αξία αλλά λειτούργησε υποδειγματικά σαν ναρκωτικό. Αλλά ούτε αυτό είναι δικαιολογία μετά από τρία χρόνια»

Ολόκληρη η ανακοίνωση εδώ.

Rouvikonas


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....