ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY

Παρέμβαση Μέι για την κυπριακή ΑΟΖ ζήτησε ο Νίκος Αναστασιάδης

| 17/4/2018 - 21:24


Την παρέμβαση της Τερέζα Μέι για την κυπριακή ΑΟΖ ζήτησε ο Νίκος Αναστασιάδης, κατά τις συζητήσεις των δύο ηγετών στο Λονδίνο.

Ο Κύπριος πρόεδρος ανέφερε ότι ανέπτυξε τα προβλήματα όσον αφορά τις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού και ενημέρωσε την πρωθυπουργό της Βρετανίας για το χθεσινό δείπνο με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

Ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι ζήτησε από την κ. Μέι, λόγω των καλών σχέσεων Βρετανίας – Τουρκίας, να παρέμβει προκειμένου να τερματιστούν οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Τέλος, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυπριακής προεδρίας, πραγματοποιήθηκε και συζήτηση και για το Brexit, όπου ο Κύπριος Πρόεδρος σημείωσε πως «είμαστε σε έναν καλό δρόμο όσον αφορά τη συμφωνία μεταξύ Κύπρου – Ηνωμένου Βασιλείου και Ε.Ε.», ενώ οι διμερείς σχέσεις τα τελευταία χρόνια συνεχώς βελτιώνονται και αναπτύσσονται.

Αναφορικά, με την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και ιδιαίτερα τις ενέργειες κατά της Συρίας, ο κ. Αναστασιάδης τόνισε πως «έχουμε αναπτύξει κάποια θέματα, τα οποία θεωρώ αυτονόητο ότι δεν θα ήταν ορθό να λεχθούν και δημόσια».

teresa


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....