ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΣτΕ Νίκος Σακελλαρίου

| 16/5/2018 - 14:34


Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρόεδρος του ΣτΕ Νίκος Σακελλαρίου. Το ανακοίνωσε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου.

Ο κ. Σακελλαρίου έκανε ξεκάθαρα λόγο για «απαράδεκτη παραβίαση δικαστικού απορρήτου, που επέφερε καίριο πλήγμα στην αξιοπιστία και το κύρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και που δεν μου επιτρέπει να ασκώ τα καθήκοντά μου…»

Μίλησε ακόμη για «επώδυνη απόφαση», ανέφερε ότι «οι αντοχές όλων μας δοκιμάστηκαν από τα νεότερα μνημόνια που επέβαλλαν νέα αυστηρότερα μέτρα λιτότητας», ενώ εξέφρασε και φόβους για πλήρη εξαθλίωση όλων των συνταξιούχων.

Σύμφωνα με τον κ. Σακελλαρίου, το δικαστήριο εξέδωσε σειρά αποφάσεων σχετικά με τη μη περαιτέρω μείωση των απολαβών.

«Φρονούμε ότι τα δικαστικά προηγούμενα δεν μπορούν χωρίς να παραβιάζεται το Σύνταγμα να αγνοηθούν ή να παρακαμφθούν από τον νομοθέτη με ένα σύστημα επανυπολογισμού των συντάξεων. Είναι ορατός ο κίνδυνος περαιτέρω μειώσεων στις συντάξεις, κάτι που θα οδηγήσει σε πλήρη εξαθλίωση των δικαιούχων. Ευελπιστούμε ότι το ζήτημα θα αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από την ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι έχουν γνώση οι φύλακες και οι δικαστές του ΣτΕ θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων», τόνισε ο κ. Σακελλαρίου.

Υπενθυμίζουμε ότι αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής διέρρευσε η απόφαση του ΣτΕ περί συνταγματικότητας των περικοπών των συντάξεων που είχαν επιβληθεί με τον νόμο Κατρούγκαλου. Ειδικότερα, με οριακή πλειοψηφία (13 υπέρ-12 κατά) απερρίφθησαν από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο (ΣτΕ Ολομέλεια), οι προσφυγές των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων των συνταξιούχων που ζητούσαν να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο επανυπολογισμός των συντάξεων και η περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις τους που είχαν επιβληθεί με τον ν. 4387/2016 («Νόμος Κατρούγκαλου»).

Η παραίτησή του έγινε δεκτή από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

StE

 


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....