ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY

Παραιτήθηκε ο Ισπανός υπουργός Πολιτισμού

| 13/6/2018 - 21:45


Πρώτη παραίτηση της κυβέρνησης Σάντσεθ στην Ισπανία. Ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, δημοσιογράφος και συγγραφέας Μάξιμ Ουέρτα, υπέβαλε την παραίτησή του, έξι ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, με φόντο την αποκάλυψη φοροδιαφυγής εναντίον του ισπανικού δημοσίου.

Ήδη από το 2014 το Ανώτατο Δικαστήριο της Μαδρίτης του είχε επιβάλει πρόστιμο 365.939 ευρώ. Όπως φαίνεται, ο πρώην πλέον υπουργός, το διάστημα 2006-2008, υπεξαίρεσε περίπου 250.000, ιδρύοντας την εταιρεία ALMAXIMO Profesionales de la Imagen.

Την αποκάλυψη της απάτης ακολούθησε σωρεία αντιδράσεων τόσο από το Partido Popular όσο και από το Podemos, με αποτέλεσμα ο Ουέρτα να παραιτηθεί δηλώνοντας «αυτό δεν το έκανα ως υπουργός. Το έκανα ως Μάξιμ Ουέρτα. Δεν πρόκειται για θέμα απιστίας. Δεν έκρυψα τίποτα. Συνεχίζω να εκπληρώνω τις φορολογικές μου υποχρεώσεις».

Πολλοί χρήστες των social media αποκάλυψαν δηλώσεις του Πέδρο Σάντσεθ από το 2015, με τις οποίες δήλωνε ξεκάθαρα πως δεν θα ανεχόταν τέτοιες περιπτώσεις σε τυχόν δική του διακυβέρνηση.

maxim huerta


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....