ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY

Πάνος Καμμένος: Η χώρα μπαίνει σε νέα εποχή- Δημοψήφισμα για την ονομασία της ΠΓΔΜ

| 27/10/2017 - 23:13

«Οποιαδήποτε λύση, πέραν της ομόφωνης απόφασης των κομμάτων, θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα λαϊκού δημοψηφίσματος, όπου ο ελληνικός λαός θα πρέπει να αποφανθεί», δήλωσε ο Πάνος Καμμένος για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.


«Η Μακεδονία, η μία και μοναδική, η ελληνική Μακεδονία, υπήρξε πάντα και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, στόχος της σλαβικής επιβουλής, με αποτέλεσμα να μην αποτελεί στόχο μόνο η ονομασία η ίδια αλλά και η ίδια η εδαφική ακεραιότητα και το χειρότερο η σλαβοποίηση της ιστορίας, του πολιτισμού της Μακεδονίας», είπε μεταξύ άλλων ο Πάνος Καμμένος σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε επίσης ότι «δεν θα επιτρέψουμε να καταλήξει αυτή η προσπάθεια στο αποτέλεσμα της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας και της παραχάραξης της Ιστορίας».

Αναφέρθηκε και στην ονομασία της ΠΓΔΜ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η οποιαδήποτε απόφαση, η οποία θα συμπεριλαμβάνει το ελληνικό όνομα Μακεδονία ή παράγωγό του στην ονομασία αυτής της σλαβικής εθνότητας θα είναι μια απόφαση, η οποία θα αντιτίθεται στην απόφαση του συμβουλίου αρχηγών των κομμάτων, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Κωνσταντίνου Καραμανλή, το 1992. Οποιαδήποτε κι αν είναι η λύση, προκειμένου να έχει νομιμοποιηθεί, απαιτείται η επανασύσταση του Συμβουλίου Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η ομόφωνη απόφαση η ομόφωνη των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων στο συμβούλιο αυτό για την αποδοχή μιας λύσης».

Ο Πάνος Καμμένος δήλωσε επίσης ότι «oποιαδήποτε λύση πέραν της ομόφωνης απόφασης των κομμάτων, θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα λαϊκού δημοψηφίσματος, όπου ο ελληνικός λαός θα πρέπει να αποφανθεί» .

Σημείωσε ακόμα ότι η χώρα μας «από τον Αύγουστο του 2018 μπαίνει σε μια νέα εποχή».

Φωτογραφία:  Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Φωτογραφία: Konstantinos Tsakalidis / SOOC


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....