FREE - WEB ONLY - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Καμμένος σε ΝΑΤΟ: Έχετε ευθύνη, η κράτηση των ελλήνων στρατιωτικών δεν είναι διμερές ζήτημα!

| 18/4/2018 - 15:24


Άστραψε και βρόντηξε ο Πάνος Καμμένος από το βήμα της Βουλής ενάντια στην τοποθέτηση του γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ για το ζήτημα της κράτησης των δύο ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Συγκεκριμένα είπε ότι «Οι δύο έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν έκαναν περιπολία στα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα για το φαινόμενο της παράνομης εισόδου στη χώρα κατόπιν ενεργειών διακινητών. Διακινητές έψαχναν την ώρα που συνελήφθησαν» και διεμήνυσε στο ΝΑΤΟ ότι τα δύο στελέχη αυτά είναι και στελέχη του ΝΑΤΟ. «Και βεβαίως το ΝΆΤΟ έχει ευθύνη».

«Κανέναν δεν μπορεί να ικανοποιεί η εικόνα του γγ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ να ακούει στωικά τις προκλήσεις εκ μέρους του τούρκου αξιωματούχου», είπε σε οξύ ύφος ο κ. Καμμένος και ξεκαθάρισε ότι η κράτηση των δύο στελεχών των ενόπλων δυνάμενων δεν είναι διμερές θέμα αλλά είναι ζήτημα της Ελλάδας, της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ. «Είναι διεθνές θέμα, θέμα δικαίου θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων», συμπλήρωσε ο υπουργός Άμυνας.

Σε σχέση με τη δήλωση του αναπληρωτή του, Φώτη Κουβέλη, ο κ. Καμμένος διευκρίνισε: «Ο πόλεμος αυτός γίνεται για να πληγεί η χώρα. Σε αυτό τον πόλεμο πρέπει να είμαστε προσεκτικοί». Ξεκαθάρισε ότι «οι Έλληνες δεν πρέπει να υποκύψουμε γιατί δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Είμαστε ισχυρή χώρα. Δεν έχει να φοβηθεί τίποτα η ελληνική οικογένεια, έχουμε ασφαλή χώρα. Δεν κινδυνεύουν ούτε οι Έλληνες, ούτε οι τουρίστες».

Ο υπουργός Άμυνας άσκησε έντονη κριτική και στους αυτόκλητους «υπερασπιστές» των εθνικών συνόρων που τοποθέτησαν σημαίες σε βραχονησίδες και τις εγκατέλειψαν εκεί. «Εκείνος που παίρνει μια σημαία στην πλάτη και πάει να την τοποθετήσει το Πάσχα θα πρέπει να την υπερασπιστεί ή να έρθει να ενημερώσει το στρατό», είπε και στηλίτευσε τον πατριωτισμό εκ του ασφαλούς. «Να τους δώσουμε και δύο όπλα G3 αφού είναι στην εθνοφυλακή για να την υπερασπιστούν», πρόσθεσε και ξεκαθάρισε ότι οι ένοπλες δυνάμεις υπερασπίζονται τη σημαία αλλά πρέπει και αυτοί που τις βάζουν να ενημερώνουν το στρατό και να την υπερασπίζονται με το αίμα τους μέχρι το τέλος». «Αν πάρεις μια βάρκα το Πάσχα και βάλεις μια σημαία πρέπει και να την υπερασπιστείς», σημείωσε. Συνέστησε, όμως, νηφαλιότητα και προσοχή και στα «κανάλια πρώτης γραμμής» που αναπαράγουν ανύπαρκτα σενάρια από «ύποπτα ή μη blog». «Δεν πρόκειται για τουρκικό σίριαλ!» προειδοποίησε.

Ταυτόχρονα, ο κ. Καμμένος κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να προσυπογράψουν τη σκληρή απάντηση που έδωσε χθες ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, στις τουρκικές προκλήσεις. «Ο λαός περιμένει μια εθνική θέση, παρά τις πολιτικές διαφορές μας και τις διαφορές τις γεωπολιτικής φιλοσοφίας. Είναι αναγκαία η εθνική θέση όταν η πατρίδα απειλείται από κάποιον που έχει ξεκινήσει υβριδικό πόλεμο» πρόσθεσε αναφερόμενος στην Τουρκία.

Παράλληλα, απάντησε και σε όσους του καταλογίζουν ότι είναι εξαφανισμένος. «Κάποιοι λένε ότι είμαι εξαφανισμένος Δεν είναι ο ρόλος του υπουργού Άμυνας να δίνει συνεντεύξεις», είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «Θα προσπαθήσω σε ευαίσθητες στιγμές να δίνω το λόγο σε εκείνους που πρέπει να τον έχουν και το υπουργείο θα κάνει το καθήκον του έχοντας την εποπτεία».

minusi-kammenou-se-st-theodwraki-kai-an-petroulaki.w_hr


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....