ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY

Ουγγαρία: Μικροπρεπής εκδίκηση η απόφαση του ευρωκοινοβουλίου

| 12/9/2018 - 23:40


Οργισμένη η αντίδραση της Βουδαπέστης στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να δώσει το πράσινο φως για την ενεργοποίηση του Άρθρου 7 κατά της Ουγγαρίας- για πρώτη φορά στα χρονικά της κοινότητας.

Yπενθυμίζεται ότι αν και χρειάζεται η έγκριση των 4/5 των κρατών- μελών του Συμβουλίου για να προχωρήσει η διαδικασία, ακόμη και το πρώτο αυτό βήμα θεωρείται «χαστούκι» για τον Βίκτορ Ορμπάν.

Η Ουγγαρία κατηγορείται για περιορισμό των ελευθεριών, υπονόμευση του Κράτους Δικαίου και των ευρωπαϊκών αξιών, ωστόσο η Βουδαπέστη επιμένει ότι η απόφαση έχει να κάνει αποκλειστικά με τη στάση της στο προσφυγικό. Ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών, Πέτερ Σιγιάρτο έκανε λόγο για «μικροπρεπή εκδίκηση εις βάρος της χώρας του από την πλευρά των πολιτικών εκείνων, που τάσσονται υπέρ της μετανάστευσης».

Τόνισε επίσης ότι η απόφαση ελήφθη «με απατηλό τρόπο και αντίθετα προς τους σχετικούς κανόνες στις ευρωπαϊκές συνθήκες». Όπως είπε η Ουγγαρία θα αναζητήσει νομικούς τρόπους για να την αμφισβητήσει, καθώς οι αποχές δεν καταμετρήθηκαν και αυτό, όπως υποστηρίζει η χώρα, αλλοίωσε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

victor orban


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....