unfollow-sindromes
unfollow-sindromes
FREE - WEB ONLY - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ωρα του Πρωθυπουργού: Η τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την «ανομία»

| 3/11/2017 - 11:57

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει πως θα καταργήσει τον νόμο Παρασκευόπουλου.


Σε εξέλιξη βρίσκεται στη Βουλή η συζήτηση επί της ερώτησης που κατέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης περί ανομίας.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση γενικευμένης ανομίας και ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έχουν τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση ανασφάλειας και ανομίας που ζουν οι έλληνες πολίτες.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπενθύμισε στον Αλέξη Τσίπρα ότι ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει «ανεπίκαιρο» το θέμα της εγκληματικότητας όταν είχε έρθει πρώτη φορά στη Βουλή. «Εκτός εάν θέλετε να μιλήσουμε για την υπερφολόγηση και να πείτε κι εσείς για τις σαρανταποδαρούσες και τέτοιες σαχλαμάρες. Ο κόσμος δεν σας ανέχεται άλλο».

Ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε συγχαίροντας την Ελληνική Αστυνομία: «Η ΕΛΑΣ, όταν την αφήνετε, κάνει σωστά τη δουλειά της. Ποιος όμως άνοιξε την πόρτα των εγκληματιών για να επιστρέψουν στην κοινωνία; Η κυβέρνηση Τσίπρα και ο νόμος Παρασκευόπουλου άνοιξε την πόρτα στους εγκληματίες».

Επισήμανε επίσης ότι «η σύλληψη του 29χρονου τρομοκράτη που έστελνε τρομοδέματα έγινε με ένα νομοθέτημα που εσείς στο παρελθόν είχατε καταψηφίσει. Τον νόμο για την σύλληψη με βάση το γενετικό υλικό. Η επιτυχία της σύλληψης βασίστηκε στον δικό μας νόμο. Εσείς καταφέρατε να βγάλετε τους εγκληματίες από τα κελιά τους. Πολλοί από αυτούς επέστρεψαν στο έγκλημα. Ορισμένοι δυστυχώς υπέπεσαν σε πράξεις σοβαρότερες από αυτές που είχαν καταδικαστεί».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε από τον πρωθυπουργό να απολογηθεί στις οικογένειες των θυμάτων που δημιούργησαν οι δράστες, οι οποίοι, όπως ο ίδιος υποστήριξε, αποφυλακίστηκαν με τον νόμο Παρασκευόπουλου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε αναφορά στη συνέχεια στα «τοπωνύμια» της εγκληματικότητας, τα οποία, όπως ο ίδιος υποστήριξε, είναι τα Εξάρχεια, το Μενίδι αλλά και οι χώροι των πανεπιστημίων, κάνοντας λόγο περί ανοχής που δείχνει η κυβέρνηση στα φαινόμενα βίας.

Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε και τη δράση του «Ρουβίκωνα»: «Κάποιοι θεωρούν ότι τα παιδιά αυτά κάνουν απλά επαναστατική γυμναστική. Τα Εξάρχεια εξάγουν τρομοκρατία. Δεν μπορώ να εξηγήσω την ανοχή της απέναντι σ’ αυτή την περιοχή. Γνωρίζετε ή όχι στα Εξάρχεια υπάρχουν γιάφκες με όπλαq Γνωρίζετε ότι από αυτή την περιοχή έχουν ξεπεταχτεί οι νέες γενιές τρομοκρατίας; Οι αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι έχουν εντολή να μην επέμβουν στις περιπτώσεις επιθέσεων στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Το γνωρίζετε;» Και συνέχισε: «Στη Δημοκρατία η βία είναι καταδικαστέα απ’ όπου κι αν προέρχεται. Αυτή είναι η δική μας θέση. Καλλιεργήσατε επί χρόνια μια προκατάληψη εναντίον της αστυνομίας. Εσείς ο ίδιος πριν από λίγα χρόνια λέγατε να αφοπλιστεί η αστυνομία και να καταργηθούν τα ΜΑΤ».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «η αστυνομία θα επιστρέψει στις γειτονιές. Ο νόμος Παρασκευόπουλου θα καταργηθεί. Κανείς δεν θα απειλείται. Όσοι εγκληματούν θα έχουν συνέπειες. Θα υπάρξει σεβασμός στα δικαιώματα όλων, αλλά πρώτα απ’ όλα στα δικαιώματα των πολιτών. Ασφαλείς και αξιοπρεπείς πολίτες σε μια ασφαλής και αξιοπρεπή Ελλάδα».

 

Nikos Libertas/SOOC

Nikos Libertas/SOOC

 

«Την προηγούμενη φορά σας είπα ότι δεν είναι επίκαιρο το θέμα της ασφάλειας. Τώρα ξέρετε ποσό επίκαιρη είναι η ερώτηση σας κ. Μητσοτάκη; Είναι η καλύτερη ερώτηση, στο καλύτερο timing που θα μπορούσα να έχω, είπε πρωθυπουργός, από το βήμα της Βουλής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη, για θέματα ασφάλειας, στο πλαίσιο της Ώρας του Πρωθυπουργού.

«Ο θεός αγαπά τον κλέφτη, αλλά αγαπά και τον νοικοκύρη», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας τη σύλληψη του 29χρονου για τα τρομο-δέματα και άλλες περιπτώσεις. Πρόσθεσε, επίσης, πως ακούγοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είχε την αίσθηση πως ακούει τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Καταλόγισε ακραία λογική στον πρόεδρο της ΝΔ, υπογραμμίζοντας πως η χώρα βρίσκει τον ρυθμό της. «Δεν βολεύεστε κ. Μητσοτάκη γιατί και εσείς και τα μέσα που σας στηρίζουν, βλέπουν ότι η τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς πρόσθετο βάρος» τόνισε.

 

 

 


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....