ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY

Ο Ερντογάν απειλεί: Μην κάνετε τη λάθος κίνηση ούτε στην Κύπρο ούτε στο Αιγαίο

| 13/2/2018 - 11:30


Κάλεσμα στην Κύπρο να μην κάνει το λάθος βήμα στην Ανατολική Μεσόγειο απηύθυνε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, κλιμακώνοντας την προκλητική ρητορική της Άγκυρας, μετά τις προκλήσεις του Σαββατοκύριακου στην κυπριακή ΑΟΖ και μετά το περιστατικό στα Ίμια.

Μιλώντας σε μέλη του κόμματός του στη Bουλή, ο Ερντογάν σημείωσε ότι τουρκικά πολεμικά πλοία και μονάδες ασφαλείας παρακολουθούν τις ενέργειες στην περιοχή.

Ο Ερντογάν μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του είπε: «Δεν διαφεύγουν την προσοχή μας οι έρευνες για φυσικό αέριο ανοικτά των ακτών της Κύπρου και οι καιροσκοπικές πρωτοβουλίες στις βραχονησίδες του Αιγαίου. Προειδοποιούμε όσους ξεπερνούν τα όρια στην Κύπρο και το Αιγαίο να μην κάνουν τη λάθος κίνηση. Οι δυνάμεις μας παρακολουθούν με την εντολή να κάνουν οποιαδήποτε επέμβαση όταν το απαιτήσουν οι εξελίξεις στην περιοχή».

Παράλληλα προειδοποίησε και τις εταιρείες που δρουν στην Κύπρο. «Προειδοποιούμε τις εταιρείες που δρουν στην Κύπρο να μην υπερβούν τα όρια εμπιστευόμενες την ελληνοκυπριακή πλευρά. Η δύναμή μας είναι τα πολεμικά μας πλοία και τα αεροσκάφη μας».

Η δήλωση του Τούρκου προέδρου έρχεται μια μέρα μετά την προκλητική ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών η οποία χαρακτήρισε μονομερείς τις έρευνες υδρογονανθράκων στην Κυπριακή ΑΟΖ και προειδοποιεί ότι θα στηρίξει το ψευδοκράτος και τα «αναπαλλοτρίωτα δικαιώματα του τουρκοκυπριακού λαού στις πλουτοπαραγωγικές πηγές του νησιού».

Υπενθυμίζεται ότι η Ε.Ε. κάλεσε τη Δευτέρα την Τουρκία να σταματήσει τις απειλές και να απέχει από κάθε ενέργεια που θα μπορούσε να καταστρέψει τις σχέσεις καλής γειτονίας.

 

ERDOGAN


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....