ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY

O Aλέξης Τσίπρας οικοδεσπότης της 3ης Ευρω- Αραβικής Συνόδου

| 9/10/2018 - 23:28


Πολιτικοί ηγέτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Αραβικό κόσμο θα συναντηθούν στην Αθήνα για την «3η Ευρω-Αραβική Σύνοδο: Κοινοί Ορίζοντες», η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29 και την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα είναι οικοδεσπότης της συνάντησης, ενώ ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας Boyko Borissov, ο πρωθυπουργός του κράτους της Παλαιστίνης Dr. Rami Al-Hamdallah και ο πρωθυπουργός του Τζιμπουτί Abdoulkader Kamil Mohamed έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους.

Μεταξύ των αρχηγών κρατών που έχουν προσκληθεί είναι: ο πρωθυπουργός της Δημοκρατίας του Ιράκ Adil Abdul-Mahdi, ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Saad Hariri, ο επικεφαλής του Προεδρικού Συμβουλίου της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης Fayez al-Sarraj, η πρωθυπουργός της Ρουμανίας Viorica Dancila, η πρωθυπουργός της Σερβίας Ana Brnabić και ο πρωθυπουργός του Σουδάν Motazz Moussa.

Περαιτέρω πληροφορίες θα ανακοινωθούν τις ερχόμενες εβδομάδες, καθώς θα επιβεβαιώνονται οι συμμετοχές Ευρωπαίων και Αράβων αξιωματούχων.

 

Ομιλίες θα απευθύνουν ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, ο υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας της Αιγύπτου Amr Nassar, ο υπουργός Εξωτερικών και Προώθησης Εμπορίου της Μάλτας Carmedo Abela και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....