ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY - ΔΙΕΘΝΗ

Ο ακροδεξιός Μπέρινγκερ πρόεδρος της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Μπούντεσταγκ

| 31/1/2018 - 16:23


Ο Πέτερ Μπέρινγκερ, ακροδεξιός βουλευτής του κόμματος «Εναλλακτική για την Γερμανία» (ΑfD), εξελέγη πρόεδρος της Επιτροπής Προϋπολογισμού (όπου, μεταξύ άλλων, συζητάται και αποφασίζεται εάν θα χορηγηθεί κάθε δόση προς την Ελλάδα) της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας (Μπούντεστακ).

Κατά της εκλογής του ψήφισαν οι βουλευτές του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke), ενώ απείχαν οι βουλευτές της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης (CDU/CSU), του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) και των Πράσινων (Die Gruenen). Τον κ. Μπέριγνκερ υπερψήφισαν μόνον οι βουλευτές του AfD και του Φιλελεύθερου Κόμματος της Γερμανίας (FDP) του κ. Λίντνερ, όπως γράφει η ιστοσελίδα της Welt.

Η ψηφοφορία κατέστη αναγκαία δεδομένου ότι οι βουλευτές των κομμάτων CDU/CSU, SPD και των Πράσινων δεν συναινούσαν στην εκλογή του. Υπενθυμίζεται ότι παραδοσιακά την προεδρία της συγκεκριμένης επιτροπής αναλαμβάνει το ισχυρότερο κόμμα της αντιπολίτευσης. Εάν βέβαια το SPD τελικά περάσει στην αντιπολίτευση θα είναι εκείνο το οποία θα προεδρεύσει της σημαντικότερης επιτροπής της Μπούντεστακ.

Ο κ. Μπέρινγκερ αντιτίθεται στα πακέτα οικονομικής βοήθειας για τη σωτηρία του ευρώ και τάσσεται υπέρ «του άμεσου τερματισμού της μαζικής, παράνομης και επικίνδυνης για την ύπαρξη της Ευρώπης ισλαμικής μετανάστευσης», όπως έχει πει.

Ο ίδιος αντιλαμβάνεται την αποστολή του στην εν λόγω επιτροπή «ως συντονιστική». «Το 95% των αποφάσεών της θα λαμβάνονται χωρίς ιδιαίτερες συζητήσεις και πιθανόν συναινετικά», δήλωσε στο γερμανικό Reuters. Για το υπόλοιπο 5% δήλωσε ότι «πρόκειται για θέματα για τα οποία πραγματικά στο AfD έχουμε διαφορετική πολιτική άποψη». Στα θέματα αυτά συμπεριλαμβάνονται όμως κυρίως τα θέματα του ευρώ και το Προσφυγικό, όπως σημειώνει το de.reuters.

 


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....