ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY

Ντιμιτρόφ: Αναμένουμε το «πράσινο φως» από το ΝΑΤΟ

| 9/7/2018 - 22:25


Την έγκριση για να αρχίσει ενταξιακές συνομιλίες με το ΝΑΤΟ αναμένει να λάβει αυτήν την εβδομάδα η ΠΓΔΜ, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Νικόλα Ντιμιτρόφ.

«Έχουμε μεγάλες ελπίδες και πιστεύω πως όλα είναι καθ’ οδόν και θα πρέπει να συμβούν αυτή την εβδομάδα», δήλωσε στο Reuters ο κ. Ντιμιτρόφ, στο περιθώριο συνόδου στο Λονδίνο για τα Δυτικά Βαλκάνια. «Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε ενταξιακές συνομιλίες», πρόσθεσε.

Το ΝΑΤΟ αρχίζει την Τετάρτη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες και ενώ η προσοχή επικεντρώνεται στις επικρίσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ κατά της συμμαχίας, η ένταξη της ΠΓΔΜ βρίσκεται επίσης στην ατζέντα.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η συμμαχία είναι πιθανό να εγκρίνει τις ενταξιακές συνομιλίες στη σύνοδο κορυφής αυτής της εβδομάδας.

«Η οριστικοποίηση από την πλευρά μας της συμφωνίας θα ενσωματωθεί στη διαδικασία του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο κ. Ντιμιτρόφ.

Ερωτηθείς αν υπάρχουν οποιεσδήποτε ανησυχίες ότι η Ρωσία μπορεί να προσπαθήσει να διαταράξει τη διαδικασία ένταξης στο ΝΑΤΟ εξαιτίας των δικών της ανησυχιών, επειδή η δυτική συμμαχία παρεισφρέει στις δικές της παραδοσιακές σφαίρες επιρροής, ο Ντιμιτρόφ δήλωσε: «Αν δεν υπήρχε το θέμα του ονόματος, θα ήμασταν μέλος του ΝΑΤΟ από το 2008. Έτσι πιστεύουμε σταθερά πως αυτό δεν στρέφεται εναντίον οποιασδήποτε άλλης χώρας και θα επιδράσει πολύ κατευναστικά στη σταθερότητα της περιοχής».

Πάντως, ο κ. Ντιμιτρόφ εξέφρασε την ανησυχία του «για οποιοδήποτε εμπόδιο μπορεί να εμφανιστεί».

tsipras zaev


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....