ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY

Νέα μηνύματα στήριξης στη συμφωνία των Πρεσπών από Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον

| 13/9/2018 - 22:16


Τη στήριξη της στη Συμφωνία των Πρεσπών εξέφρασε η εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι, μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό της γείτονος, Ζόραν Ζάεφ.

 

Η κ. Μογκερίνι κάλεσε τους πολίτες της ΠΓΔΜ να προσέλθουν στις κάλπες που θα στηθούν στις 30 Σεπτεμβρίου για το δημοψήφισμα σχετικά με την συμφωνία για το ζήτημα της ονομασίας και να επιλέξουν την προοπτική εκείνη που εγγυάται ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα.

 

Σημείωσε ότι όλη η Ευρώπη χαιρέτισε την «ιστορική», όπως την χαρακτήρισε, Συμφωνία των Πρεσπών και πρόσθεσε ότι οι Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ επέδειξαν πολιτική γενναιότητα για την επίτευξή της.

 

Η Ευρωπαία αξιωματούχος κατά την επίσκεψή της στα Σκόπια συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ καθώς και με τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE Χρίστιαν Μίτσκοσκι.

 

Την ίδια ώρα, την ισχυρή στήριξη των ΗΠΑ στη Συμφωνία των Πρεσπών και στην ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ εξέφρασε και ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Γουές Μίτσελ, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα στα Σκόπια με τον Ζόραν Ζάεφ και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ.

 

Ο Μίτσελ ανέφερε ακόμη ότι οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται για τα Δυτικά Βαλκάνια και τάσσονται υπέρ της σταθερότητας και της ευημερίας αυτής της τόσο σημαντικής περιοχής.

wess mitchell


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....