ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY

Νέα επιβάρυνση 2% σε κινητά, tablets και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές

| 16/5/2018 - 11:16


Ένα νέο τέλος, που έρχεται ξαφνικά να κάνει ακόμα ακριβότερους τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τα smartphones και τα tablets, προκαλεί αντιδράσεις και προβληματίζει έντονα τους καταναλωτές. Ο νέος φόρος είναι 2% επί της αξίας των συσκευών. Ο Σύνδεσμος Εταιρειών Πληροφορικής Ελλάδος (ΣΕΠΕ) προειδοποιεί ότι με αυτό τον τρόπο η Ψηφιακή Τεχνολογία γίνεται ακριβότερη για καταναλωτές και επιχειρήσεις, βάζοντας ένα πρόσθετο εμπόδιο στην προσπάθειά τους να αντέξουν στον διεθνή ανταγωνισμό και να συμβάλουν στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Παράλληλα, ο ΣΕΠΕ σημειώνει ότι οι διαβουλεύσεις με το Υπουργείο Πολιτισμού για δίκαιη τροποποίηση της διατάξης και οι δεσμεύσεις που δόθηκαν έπεσαν στο κενό.

Παράλληλα ο ΣΕΠΕ επισημαίνει ότι σε πολλές χώρες-μέλη της ΕΕ των 28, όπως η Βουλγαρία, η Δανία, η Εσθονία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιρλανδία, η Κύπρος, η Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, η Μάλτα, η Πολωνία και η Φινλανδία, δεν καταβάλλουν «ψηφιακό τέλος». Επιπλέον, με τη συγκεκριμένη επιβάρυνση, η οποία είναι πολλαπλάσια από αυτήν που ισχύει σε χώρες-μέλη της ΕΕ που την έχουν εφαρμόσει, η χώρα μας καθίσταται πλέον πρωταθλήτρια επιβαρύνσεων στον τομέα αυτό, έχοντας τα υψηλότερα ποσοστά «ψηφιακού τέλους» στην Ευρώπη.

Όπως τόνισαν και σε χθεσινή έκτακτη συνάντηση στο Υπουργείο Πολιτισμού οι εκπρόσωποι του ΣΕΠΕ, είναι σαφές ότι μια τέτοια επιβάρυνση πλήττει πρωτίστως τους πολίτες και τα νοικοκυριά, σε μία περίοδο που ο προϋπολογισμός τους βάλλεται από παντού και μάλιστα για ένα απαραίτητο αγαθό όχι μόνο για την καθημερινότητα, αλλά και για την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

laptop-smartphone-tablet


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....