ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY - ΔΙΕΘΝΗ

Nέα διαδήλωση οπαδών της ανεξαρτησίας στην Καταλονία


Οι υποστηρικτές της απόσχισης από την Ισπανία βγαίνουν στους δρόμους ξανά ζητώντας  την απελευθέρωση των πολιτικών της περιφέρειας που έχουν προφυλακιστεί


Η διαδήλωση έχει προγραμματιστεί στην βαρκελώνη για τις  17:00 (τοπική ώρα) και οι υποστηρικτές της ανεξαρτησίας δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή  απελευθερώθηκε η πρόεδρος του καταλανικού κοινοβουλίου Κάρμε Φορκαντέλ, με καταβολή εγγύησης 150.000 ευρώ.

Οι άλλοι πέντε βουλευτές του καταλανικού κοινοβουλίου, που παρουσιάστηκαν την Πέμπτη ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου, αφέθηκαν ελεύθεροι, αλλά τέσσερις εξ αυτών πρέπει να καταβάλουν σε διάστημα μίας εβδομάδας εγγύηση ύψους 25 χιλιάδες  ευρώ.catalonia-7-735x400Όπως έγινε γνωστό, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιβεβαίωσε ότι έχουν κατατεθεί «τέσσερις καταλανικές προσφυγές» ενάντια στην Ισπανία. Μία από αυτές, που κατατέθηκε στις 18 Οκτωβρίου, προέρχεται από την πρόεδρο του καταλανικού κοινοβουλίου. Ένας από τους υπογράφοντες την προσφυγή αυτή είναι ο Κάρλες Πουτζδεμόν.

Στην υπόθεση αυτή, «Φορκαντέλ και άλλοι εναντίον της Ισπανίας», «η Κάρμε Φορκαντέλ και άλλοι 76 προσφεύγοντες, βουλευτές του κοινοβουλίου της Καταλονίας, διαμαρτύρονται επειδή τους απαγορεύθηκε από το ισπανικό Συνταγματικό Δικαστήριο να συνεδριάσουν σε ολομέλεια για την ανακήρυξη ανεξαρτησίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΕΔΑΔ.

Η εξέταση των τεσσάρων προσφυγών βρίσκεται στο προκαταρκτικό στάδιο, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....