ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY

Να ακυρωθεί η πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία ζητά ο Νίκος Φίλης

| 23/11/2017 - 20:21

«Υπάρχουν έντονα ερωτήματα για την απόφαση του υπουργείου Άμυνας να προχωρήσει σε πωλήσεις όπλων στο καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας», δήλωσε ο Νίκος Φίλης σημειώνοντας ότι οι απαντήσεις οι απαντήσεις Τσίπρα και Καμμένου «θα είναι πειστικές και τεκμηριωμένες».


Να ακυρώσει την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία καλεί την κυβέρνηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

Σε δήλωσή του  σημειώνει πως τη Δευτέρα στη Βουλή, οι απαντήσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου «θα είναι πειστικές και τεκμηριωμένες, με τρόπο που δεν θα αφήνουν σκιές και αμφιβολίες».

Ωστόσο, τονίζει ότι «από τη σκοπιά των εθνικών συμφερόντων αλλά και της Αριστεράς που υπερασπίζεται παναθρώπινες αξίες και ιδανικά, υπάρχουν έντονα ερωτήματα για την απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να προχωρήσει σε πωλήσεις όπλων στο καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας».

«Είναι καλό που θα δοθούν απαντήσεις και διευκρινίσεις στο ζήτημα του σκανδάλου που θέτει η αντιπολίτευση, με στόχο την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης. Θα είναι όμως απείρως καλύτερο, να ακυρωθεί η πώληση όπλων και συγκεκριμένα αεροπορικών βομβών ΜΚ-82 στο καθεστώς του Ριάντ που είναι πολύ πιθανό  να χρησιμοποιηθούν στην Υεμένη», αναφέρει ο κ. Φίλης.

Φωτογραφία: Nikos Paleologos / SOOC

Φωτογραφία: Nikos Paleologos / SOOC


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....