ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY

Μουζάλας: Χωρίς τη Συμφωνία θα είχαμε 100.000 και πλέον πρόσφυγες στην Ελλάδα


«Αν φύγουν οι πρόσφυγες από το νησί ή την ενδοχώρα», τόνισε ο κ. Μουζάλας, «η συμφωνία θα καταπέσει και οι ροές θ' αρχίσουν και πάλι».


Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο υπουργός Μεταναστευτικής Γιάννης Μουζαλάς στην Αθήνα, σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Χίου, από την οποία δεν έλειψαν οι εντάσεις και οι διαπληκτισμοί.

Ο υπουργός είπε πως αναγνωρίζει ότι η συμφωνία με την ΕΕ δεν είναι η καλύτερη δυνατή, αλλά χωρίς αυτήν «θα είχαμε στην Ελλάδα πάνω από 100.000 πρόσφυγες». «Αν φύγουν οι πρόσφυγες από το νησί ή την ενδοχώρα», τόνισε ο κ. Μουζάλας, «η συμφωνία θα καταπέσει και οι ροές θ’ αρχίσουν και πάλι».

Nikos Libertas/SOOC

Nikos Libertas/SOOC

Πρόσθεσε ότι για τη βελτίωση της κατάστασης στη Χίο πρέπει να υιοθετηθούν μέτρα «για την αποσυμφόρηση του πληθυσμού αλλά και της έντασης». Τόνισε και ότι πρέπει να κατασκευαστεί άμεσα νέος καταυλισμός στον Χαδά, 1.000 και πλέον θέσεων φιλοξενίας, για τον οποίο μάλιστα έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση 3,1 εκατ. ευρώ. Μια άλλη πρόταση της κυβέρνησης είπε, είναι να δημιουργηθεί κέντρο κράτησης στο Μερσινίδι για τους παραβατικούς μετανάστες. Σε αυτό το ενδεχόμενο όμως έχει αντιδράσει έντονα η τοπική εκκλησία.


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....