unfollow-sindromes
unfollow-sindromes
UNFOLLOW newsletter
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY

Μητσοτάκης: Μεταρρυθμίσεις και λιτότητα δεν είναι το ίδιο πράγμα

| 14/11/2017 - 23:19

«Το πείραμα ΣΥΡΙΖΑ έχει κοστίσει στη χώρα περίπου 100 δισ. ευρώ», είπε o πρόεδρος ΝΔ.


«Η λιτότητα έχει παρατραβήξει στην Ελλάδα» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ολομέλεια του ΕΛΚ στο Στρασβούργο, τονίζοντας ότι «μεταρρυθμίσεις και η λιτότητα δεν είναι το ίδιο πράγμα».

«Στόχος μου είναι να αναλάβω την πλήρη ιδιοκτησία μιας μεταρρυθμιστικής ατζέντας που θα εφαρμοστεί με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα» πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημείωσε ότι «η Ελλάδα ήταν το πρώτο θύμα του λαϊκίστικου κύματος που χτύπησε την Ευρώπη». «Το πείραμα ΣΥΡΙΖΑ έχει κοστίσει στη χώρα περίπου 100 δισ. ευρώ», είπε.

Όπως ανέφερε, «στο τέλος του 2014, έπειτα από μια βαθιά ύφεση έξι ετών, η Ελλάδα ήταν έτοιμη να αλλάξει σελίδα». «Δυστυχώς, αυτή η θετική προοπτική ανατράπηκε από την άνοδο στην εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ. Αντί για ανάπτυξη το 2015, βιώσαμε ύφεση 0,7%. Και αντί για έξοδο από το πρόγραμμα, καταλήξαμε να υπογράφουμε ένα νέο τριετές πρόγραμμα», συνέχισε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «προχώρησε σε μια συνειδητή επιλογή να υπερφορολογήσει τη μεσαία τάξη της Ελλάδας και να προσθέσει ένα αχρείαστο βάρος στην πραγματική οικονομία προκειμένου να αφήσει άθικτο τον Δημόσιο τομέα». «Αυτή ήταν μια καταστροφική επιλογή, που δέχθηκαν δυστυχώς και οι πιστωτές μας, χωρίς να λάβουν υπ’ όψιν τον αντίκτυπο που θα είχε αυτή  στην πραγματική οικονομία, στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην κοινωνική συνοχή», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της Ν.Δ. επανέλαβε ότι η πολιτική αλλαγή είναι αναγκαία προϋπόθεση για να μπει ένα οριστικό τέλος στον κύκλο της λιτότητας και να αποκατασταθεί η θέση της Ελλάδας ως ενός αξιόπιστου εταίρου στην Ευρώπη. Σημείωσε ότι «δεν μπορείς να πολεμήσεις το λαϊκισμό με περισσότερο λαϊκισμό».

Φωτογραφία: Nikos Libertas / SOOC

Φωτογραφία: Nikos Libertas / SOOC


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....