FREE - WEB ONLY - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητσοτάκης: Μεσολάβησε συναλλαγή Τσίπρα με Καμμένο και βουλευτές

| 15/1/2019 - 14:31


«Η σημερινή διαδικασία είναι η τελευταία πράξη μιας παράστασης που παίζεται εδώ και τέσσερα χρόνια σε βάρος του ελληνικού λαού. Πρόκειται για άθλιο θέατρο που έστησαν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

«Στόχοι των κυρίων Τσίπρα-Καμμένου ήταν πρώτον, να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ λίγους μήνες ακόμα εξουσίας, δεύτερον να κυρωθεί η επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών και τρίτον να διατηρηθεί ως Κοινοβουλευτική Ομάδα το μόρφωμα των ΑΝΕΛ ώστε να διατηρήσει τα προνόμιά του ο αρχηγός του», τόνισε.

«Ζούμε έναν τραγέλαφο» υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όπως είπε, «η φαρσοκωμωδία των ελιγμών του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου απαιτεί και κομπάρσους, περιφερόμενους βουλευτές που αλλιώς εξελέγησαν σε αυτή τη Βουλή, αλλιώς έδρασαν και αλλιώς θα την εγκαταλείψουν, αλλά είναι πρόθυμοι να μεταβληθούν σε δεκανίκια μιας κυβέρνησης που έχει γίνει κουρελού η ίδια, αφού κουρέλιασε πρώτα την οικονομία και τα εθνικά συμφέροντα».

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα ως «τον πιο ανέντιμο» πρωθυπουργό μετά τη μεταπολίτευση.

«»Αναντικατάστατο» είχατε αποκαλέσει τον κ. Καμμένο. Και τώρα ξαφνικά, απαλλαγμένος δήθεν από το βάρος της ακροδεξιάς συνιστώσας, κάνετε δήθεν ανοίγματα στην κεντροαριστερά. Για τον κ. Καμμένο ισχύει η λαϊκή ρήση: Αν δεν ταιριάζατε, δεν θα συμπεθεριάζατε. Η έξοδος του κ. Καμμένου από την κυβέρνηση είναι προφανώς εικονική και οι χειρισμοί προσυνεννοημένοι», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Κάνατε κάτι αδιανόητο, πήρατε έναν εν ενεργεία στρατιωτικό και τον υπουργοποιήσατε ενώ φορούσε ακόμα τη στολή του. Ποτέ καμία κυβέρνηση δεν επέλεξε εν ενεργεία στρατιωτικό για υπουργό Άμυνας. Ένα ιστορικό προηγούμενο υπάρχει, αυτό του Γρ. Σπαντιδάκη επί δικτατορίας» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης,

«Για την πρώτη φορά αριστερά όλα αυτα είναι ψιλά γράμματα. Αλλά όσους απελπισμένους κι αν μαζέψετε, τους πολίτες δεν θα τους εξαπατήσετε» υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Οι πολίτες έχουν έναν ακόμα λόγο να σας τιμωρήσουν. Δίπλα στη λιτότητα προσθέσατε κι ένα κεφάλαιο πολιτικής παρακμής, ηθικού εξευτελισμού και κατάντιας των θεσμών» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, είπε: «Κύριε Τσίπρα, πολιτική για εσάς σημαίνει συναλλαγή. Και από μια κυβέρνηση ανοχής, οδηγηθήκαμε σε μια κυβέρνηση συναλλαγής».

«Με το Σκοπιανό εκχωρείτε, με τη σιωπηλή ανοχή του κ. Καμμένου, τη μακεδονική ταυτότητα και τη μακεδονική γλώσσα. Πότε ήταν αυτά μέρος της εθνικής γραμμής;» τόνισε σε έντονο τόνο ο κ. Μητσοτάκης. «Γιατί κάποιοι είπαν «όχι» όταν ζητήθηκαν και εσείς είπατε «ναι;». Κι ο κ. Καμμένος – τον οποίο δεν βλέπω καν στην αίθουσα σήμερα, ίσως έχει πάει να μεταλάβει -, τώρα σκίζει τα ιμάτιά του για το όνομα της Μακεδονίας. Ξέχασε ότι όταν μπορούσε να ρίξει την κυβέρνηση τον περασμένο Ιούλιο τη στήριξε και σήμερα συνυπογράφει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Είσαστε, Τσίπρας και Καμμένος, συνεργοί» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι παραχωρεί στους γείτονες «μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα. «Και ο κ. Καμμένος μονόγραψε τη Συμφωνία των Πρεσπών, όταν καταψήφιζε τη δική μας πρόταση μομφής, τον Ιούνιο. Είναι υπόλογοι όχι μόνο στους Μακεδόνες, αλλά σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αύριο η Βουλή καλείται να εμπιστευθεί, να νομιμοποιήσει μια κυβέρνηση που δεν θα βασιστεί σε προγραμματική σύγκλιση, αλλά θα προκύψει αργότερα, φτιαγμένη από απελπισμένους γυρολόγους της πολιτικής. Οι Έλληνες ξέρουν ότι δυστυχώς η κρίση δεν έχει τελειώσει, ότι η Ελλάδα δεν έχει τη δυνατότητα να δανειστεί, ότι πλήρωσαν τα capital controls, ότι έχουν υποστεί 29 αυξήσεις, ότι η πατρίδα μας ναρκοθετείται με νέο μνημόνιο.

Η Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι μια Ελλάδα που εκχωρήσατε. Η απάντηση θα δοθεί στην κάλπη. Είστε ικανοί για τα πάντα, αλλά ανίκανοι να κυβερνήσετε, έστω και με στοιχειώδη αποτελεσματικότητα. Το Μάτι κάηκε. Έχετε διαλύσει το κράτος και κοιτάτε μόνο κομματικές διευθετήσεις και τακτοποιήσεις» σημείωσε.

«Κάνετε εγκαίνια με τα έργα ζωγραφισμένα σε μουσαμά. Άθλιο θέατρο. Κοροϊδεύετε τους Θεσσαλονικείς στα μούτρα τους» είπε, αναφερόμενος στην πρόσφατη εκδήλωση στο Μετρό Θεσσαλονίκης.

«Κατασκευάζετε διώξεις με την υπόθεση Novartis. Έχετε το θράσος να εγκαλείτε τη ΝΔ όταν ο κ. Πολάκης φωτογράφιζε σε ανάρτηση δικαστικούς» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

«Πολάκης ίσον Τσίπρας. Είναι ο καθρέφτης του δικού σας ύφους της εξουσίας», είπε απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα.

«Απ’ όσα έχετε πει αυτά τα χρόνια κ. Τσίπρα, συγκρατώ μια φράση που είχατε πει το 2014, στο φεστιβάλ της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, ότι την ψήφο εμπιστοσύνης τη δίνει ο λαός, ανοιχτά και καθαρά, με εκλογές. Συμφωνώ. Αυτό θέλω και εγώ. Εκλογές εδώ και τώρα. Ιδού η κάλπη ιδού και το πήδημα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Μεσολάβησε συναλλαγή τόσο ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο, όσο και ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και σε βουλευτές, όπως με τον κ. Δανέλλη ή η βουλευτής που εξελέγη και κατακεραύνωνε τον λαϊκισμό των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλα τώρα στηρίζει την κυβέρνηση. Πού είναι η κα Παπακώστα;» διερωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης.


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....