ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση επέλεξε μια αναθεωρητική διαδικασία – εξπρές

| 19/12/2018 - 19:45


Η κυβέρνηση επέλεξε μια αναθεωρητική διαδικασία – εξπρές, χωρίς να δοθεί επαρκής χρόνος στη Βουλή για διάλογο δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τάχθηκε επίσης υπέρ της συνταγματικής κατοχύρωσης δημοσιονομικών κανόνων, εκτιμώντας ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβάλλει στην αποκλιμάκωση του κόστους δανεισμού.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε πως «ο δημόσιος διάλογος πραγματικά γίνεται -τολμώ να πω- κεκλεισμένων των θυρών, λες και το Σύνταγμα είναι ένα ζήτημα που αφορά λίγους ειδικούς και όχι την ευρύτερη κοινωνία».

Έκανε επίσης λόγο για πολιτική συγκυρία «πολιτικά άκυρη», καθώς όπως εξήγησε η χώρα έχει εισέλθει ουσιαστικά σε μια προεκλογική περίοδο ενώ η Αναθεώρηση του Συντάγματος απαιτεί ευρύτερες συναινέσεις που είναι δύσκολο να εξευρεθούν μέσα σε ένα πολωμένο κλίμα.

Ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε ότι το άρθρο 16 και το άρθρο 24 (για την προστασία του περιβάλλοντος) κατ’ ελάχιστον, πρέπει να κριθούν αναθεωρητέα έστω και με 151 βουλευτές, ώστε η επόμενη Βουλή, σε αυτήν την περίπτωση με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών, να μπορεί να κρίνει το περιεχόμενο της αναθεώρησης των σχετικών άρθρων.

 


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....