ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY

Mητσοτάκης: Εκλογές μπορεί να γίνουν ανά πάσα στιγμή

| 15/3/2018 - 19:20


Οι εκλογές μπορεί να γίνουν ανά πάσα στιγμή, εκτίμησε μέσω του Bloomberg ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εξέφρασε τη βεβαιότητα για τη νίκη του κόμματός του.

«Υπάρχει η πιθανότητα οι εκλογές να γίνουν το δεύτερο εξάμηνο του 2018 γιατί  ο κ. Τσίπρας δεν θα θέλει να χρεωθεί το πολιτικό κόστος για τη μείωση των συντάξεων», δήλωσε.

«Αυτό που με απασχολεί είναι να παρουσιάσω ένα σαφές και σοβαρό σχέδιο για τη χώρα. Με τη λήξη του προγράμματος θα πρέπει να βγούμε στις αγορές και θα πρέπει να μπορούμε να παρουσιάσουμε μια πειστική ιστορία. Εμείς μπορούμε να το κάνουμε, ο κ. Τσίπρας όχι» είπε χαρακτηριστικά.

«Η κυβέρνηση χτίζει μια νέα γενιά ολιγαρχών που είναι χειρότερη από την προηγούμενη και τους ενθαρρύνει να αγοράσουν Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και ανταλλάσσουν χάρες μόνο και μόνο για να παραμείνουν στην εξουσία. Αυτό είναι απαράδεκτο» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε την ανάγκη για ένα σαφές αναπτυξιακό σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση.

«Πιστεύω ότι είμαστε στην Ελλάδα σε ένα στάδιο όπου, αν μειώσουμε τους φόρους, θα ενισχύσουμε τα έσοδα από τη φορολογία που είναι πολύ χαμηλά. Υπάρχει δυστυχώς μεγάλη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα. Ο κ. Τσίπρας ανέβασε τη φορολογία και έστριψε την οικονομική δραστηριότητα στην μαύρη οικονομία» τόνισε.

Σε ό,τι αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα σημείωσε ότι αυτά που προβλέπονται στην συμφωνία είναι πολύ υψηλά και εκτίμησε ότι το κόμμα του μπορεί να τα επαναδιαπραγματευθεί. «Μόνο αν επαναφέρουμε την αξιοπιστία της χώρας. Έτσι αρχικά θα εστιάσω σε ένα επιθετικό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που θα «αγοράσει» την απαραίτητη αξιοπιστία που θέλει η Ελλάδα και μετά θα έχω αυτή τη συζήτηση με τους πιστωτές για να μειώσουμε λίγο το πρωτογενές πλεόνασμα» εξήγησε.

mitsotakis


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....