FREE - WEB ONLY - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μηνυτήρια αναφορά «για να μη μετατραπεί το νησί σε τόπο βαρβαρότητας» κατέθεσε ο δήμαρχος Λέσβου

| 7/9/2018 - 18:23


Μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης κατέθεσε σήμερα ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός.

 

Με αυτήν ζητεί από την Εισαγγελία «τον εντοπισμό και τη δίωξη όσων με πρόθεση και κατά παράβαση του νόμου διασπείρουν ψευδείς φήμες και συκοφαντίες, προτρέπουν από διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε πράξεις αυτοδικίας και προβαίνουν σε βίαιες πράξεις είτε κατά μόνας, είτε κατά αυτό-οργανωμένες ομάδες, προκειμένου να προκαλέσουν πανικό, φόβο, μίσος και διχασμό στους πολίτες. Στοχοποιούν και απειλούν απλούς πολίτες, θεσμικούς εκπροσώπους και λειτουργούς του τύπου, προκειμένου να διασπείρουν μίσος και ρατσισμό και να προκαλέσουν τη διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης και συνοχής».

 

Ο δήμαρχος Λέσβου δηλώνει «υποχρεωμένος να προστατέψει την τοπική κοινωνία και την κοινωνική συνοχή». Γι’ αυτό και μετέβη στον εισαγγελέα Μυτιλήνης «με όλα τα απαραίτητα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία», ζητώντας να ελεγχθούν «τα δημοσιεύματα περί επίθεσης κατά εννιάχρονου παιδιού ελληνικής οικογένειας -ή κατά άλλες πληροφορίες 29χρονης κοπέλας γιατί διέφερε ως προς την ενδυμασία-, για τον βανδαλισμό του μνημείου θανόντων προσφύγων στη Θερμή από την οργάνωση «Κρυπτεία», οι πληροφορίες για αυτό-οργανωμένες ομάδες δήθεν πατριωτών που κάνουν εφόδους και ελέγχους στην περιοχή της Γέρας, οι επανειλημμένες απειλές κατά δημοσιογράφων, η συνεχής διασπορά ψευδών ειδήσεων από μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ραδιοφωνικά μέσα κ.ά».

 

Στη δήλωσή του μετά την υποβολή της μηνυτήριας αναφοράς, ο κ . Γαληνός υποστήριξε ότι έχει «εδώ και καιρό προειδοποιήσει επανειλημμένα σε αλλεπάλληλες αναφορές προς τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Μεταναστευτικής Πολιτικής ότι τέτοια φαινόμενα θα συμβούν. Δυστυχώς, ένα προς ένα τα γεγονότα επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες, αλλά και την επί μακρόν απραξία της κυβέρνησης. Απραξία τόσο σε ό,τι αφορά τον έλεγχο αυτών των ατόμων, όσο κυρίως σε ό,τι αφορά στο διαχρονικά αίτημα της δημοτικής αρχής για την αποσυμφόρηση του νησιού. Παρά το γεγονός ότι ως δήμαρχος Λέσβου έκρουα τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και καιρό, η κυβερνητική ανεπάρκεια στη λήψη αποτελεσματικών μέτρων έδωσε πρόσφορο έδαφος στη ρατσιστική ρητορική, όπλισε το χέρι ακραίων στοιχείων, οδηγώντας τους σε αυτοδικία, κι έδωσε τη δυνατότητα ακόμα και χθες σε ορισμένους με δηλώσεις τους να δυναμιτίσουν το κλίμα περαιτέρω για μικροκομματικούς λόγους, εκμεταλλευόμενοι το πραγματικό πρόβλημα της μη αποσυμφόρησης και της παραβατικής συμπεριφοράς κάποιων αιτούντων άσυλο. Άτομα που δε διστάζουν να έρθουν σε αντίθεση με τις επίσημες θέσεις της παράταξης που ανήκουν, υιοθετώντας ακραία ρητορική μίσους. Η αναποτελεσματικότητα τόσο της κυβέρνησης, όσο και της δικαιοσύνης, οδήγησαν μάλιστα ιδιοκτήτη ραδιοφωνικού σταθμού, που έχει αναλάβει εργολαβικά τη συκοφαντία και τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, στην ακραία πράξη θράσους να με μηνύσει για συκοφαντική δυσφήμιση και προσβολή της αξιοπρέπειάς του».

 

O δήμαρχος Λέσβου τόνισε ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει σε κανέναν να μετατρέψει τη Λέσβο «σε τόπο βαρβαρότητας, φασισμού και μισαλλοδοξίας» και να υποδαυλίσει την κοινωνική ειρήνη και συνοχή. «Χρέος μου είναι και βρίσκομαι εδώ για να εγγυηθώ το δικαίωμα στη ζωή, την ασφάλεια την κοινωνική ειρήνη και εν τέλει τη Δημοκρατία που βάλλεται βάρβαρα, με μίσος και για μικροκομματικούς σκοπούς στη Λέσβο» σημείωσε ο Σπύρος Γαληνός, ο οποίος πρόσφατα δήλωσε πως δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος του νησιού στις επόμενες εκλογές.

galinos


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....