ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY

Mέρκελ- Τραμπ: Μετά τον λεκτικό πόλεμο… ειρήνη και φιλία

| 11/7/2018 - 20:00


Για «καταπληκτική» σχέση με την Άγκελα Μέρκελ, έκανε λόγο ο Ντόναλντ Τραμπ, στη συνάντησή τους στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μετά τον λεκτικό πόλεμο μεταξύ τους με τον Αμερικανό πρόεδρο να δηλώνει πως η Γερμανία είναι «όμηρος της Ρωσίας», με τη Γερμανίδα καγκελάριο να απαντά ότι δεν έχει ανάγκη από μαθήματα αντιμετώπισης απολυταρχικών καθεστώτων.

«Συζητάμε θέματα που αφορούν τις αμυντικές δαπάνες και το εμπόριο. Έχουμε πολύ καλές σχέσεις», υπογράμμισε ο Τραμπ.

Και οι δύο ηγέτες εμφανίστηκαν σοβαροί όταν μίλησαν μαζί στους δημοσιογράφους στην αίθουσα όπου έγινε η συνάντησή τους.

«Έχουμε μια θαυμάσια συνάντηση. Συζητάμε τις στρατιωτικές δαπάνες… συζητάμε το εμπόριο», είπε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους στους οποίους επιτράπηκε η είσοδος. Πρόσθεσε ότι εξέθεσε στη Μέρκελ τις ανησυχίες του για τον νέο αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου από τη Ρωσία στη Γερμανία, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

 

Ο αγωγός αυτός, ο Nord Stream 2, θα παρακάμπτει την Ουκρανία και θα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει έως και 55 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αερίου ετησίως.

Η Μέρκελ  εμφανίστηκε ικανοποιημένη από τη συνάντηση. Είπε ότι συζήτησαν θέματα που αφορούν τη μετανάστευση και το εμπόριο, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ παραμένουν «εταίρος» της Γερμανίας. «Είμαστε  καλοί εταίροι και ελπίζουμε να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στο μέλλον», υπογράμμισε.

merkel trump

 


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....