ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY

Μάτις προς ΠΓΔΜ: Πρώτα λύση στο ονοματολογικό μετά ένταξη στο ΝΑΤΟ

| 1/5/2018 - 23:06


Η επίτευξη συμφωνίας στο ζήτημα της ονομασίας εξακολουθεί να παραμένει απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, υπενθύμισε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Μάτις στη Σκοπιανή ομόλογο του Ραντμίλα Σεκερίνσκα, κατά τη συνάντησή τους στο αμερικανικό Πεντάγωνο.

Σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου Ντάνα Γουάιτ σημείωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να κινούνται στην γραμμή του Βουκουρεστίου και να στηρίζουν τις αποφάσεις που είχαν ληφθεί στην εν λόγω σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ.

«Ο υπουργός Μάτις και η υπουργός Σεκερίνσκα συζήτησαν το θέμα του ονόματος που εκκρεμεί με την Ελλάδα, το οποίο έχει εμποδίσει την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τις προσπάθειες επίλυσης αυτού του προβλήματος και στηρίζουν την απόφαση που έλαβε το ΝΑΤΟ το 2008 στο Βουκουρέστι», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας επαίνεσε την αύξηση των αμυντικών δαπανών στην οποία έχει προχωρήσει η ΠΓΔΜ προκειμένου να πιάσει τον προβλεπόμενο νατοϊκό στόχο του 2% του ΑΕΠ.

ellada-pgdm-


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....