ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY

Λήξη της συμμαχίας τους ανακοίνωσαν τα τουρκικά αντιπολιτευόμενα κόμματα

| 4/7/2018 - 22:28


Δεν είναι πλέον αναγκαία μια συμμαχία ανάμεσα σε τρία κόμματα της τουρκικής αντιπολίτευσης μετά τη λήξη των βουλευτικών και προεδρικών εκλογών, ανακοίνωσαν τα δύο μικρότερα κόμματα της συμμαχίας.

 

Ενόψει των εκλογών, το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης CHP (Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό), είχε καταλήξει σε συμφωνία με το κόμμα Iyi parti (το Καλό κόμμα) και το ισλαμιστικό κόμμα Saadet, σχηματίζοντας την Λαϊκή Συμμαχία ενάντια στη συμμαχία που είχε συνάψει το AKP με το εθνικιστικό κόμμα MHP.

«Η συμμαχία μας δεν ήταν συνασπισμός, ήταν μια εκλογική συνεργασία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Iyi, Αϊτούν Τσιράι σε συνέντευξη Τύπου.

«Σχηματίσαμε μια συμμαχία για να αποτρέψουμε μια εκλογική νοθεία. Με το πέρας των εκλογών, δεν υπάρχει πλέον ανάγκη για αυτή την εκλογική συνεργασία και συμμαχία», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο Τεμέλ Καραμολάογλου, επικεφαλής του Saadet τόνισε ότι η Λαϊκή Συμμαχία έχει «ολοκληρωθεί».

Με το σχηματισμό των συμμαχιών, τα κόμματα κατόρθωσαν να υπερβούν το ποσοστό του 10% που ήταν απαραίτητο για να εισέλθουν στο κοινοβούλιο.

Στις προεδρικές εκλογές, ο κυριότερος υποψήφιος της αντιπολίτευσης, ο Μουχαρέμ Ιντζέ, κέρδισε το 30,64%, ενώ ο φυλακισμένος υποψήφιος της φιλοκουρδικής αντιπολίτευσης, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, εξασφάλισε το 8,40% των ψήφών, σύμφωνα με το CNN Turk.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες η ορκωμοσία του Ερντογάν θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 9 Ιουλίου.

ErdoganProeklogikos


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....