ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY

Λευκός Οίκος: Ο Τραμπ δεν έχει καμία σχέση με τις παραπομπές των πρώην συμβούλων του που κατηγορούνται στο πλαίσιο των ερευνών για ρωσική εμπλοκή στις προεδρικές εκλογές του 2016

| 30/10/2017 - 21:52

«Οι κατηγορίες σε βάρος πρώην μελών του επιτελείου Τραμπ δεν έχουν καμία σχέση με τον πρόεδρο ή την προεκλογική εκστρατεία. Δεν υπάρχουν αποδείξεις για αθέμιτη σύμπραξη με τη Ρωσία», υποστηρίζει η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς.


«Οι παραπομπές δύο πρώην συμβούλων του Ντόναλντ Τραμπ δεν έχουν καμία σχέση με τον πρόεδρο ή την προεκλογική εκστρατεία και δεν αποδεικνύουν κάποια αθέμιτη σύμπραξη με τη Ρωσία», υποστηρίζει η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς.

Όπως ανέφερε ο ρόλος του δικηγόρου Τζορτζ Παπαδόπουλος στην προεκλογική εκστρατεία ήταν «εξαιρετικά περιορισμένος» και ότι ο ίδιος κατείχε θέση εθελοντή. Σημείωσε επίσης ότι η όποια δράση και αν ανέλαβε ο Παπαδόπουλος, ο οποίος ομολόγησε ότι έδωσε ψευδή κατάθεση στο FBI και είναι πλεόν ο τρίτος κατά σειρά σύμβουλος του επιτελείου Τραμπ  που βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινικές διώξεις , το έκανε «με δική του πρωτοβουλία».

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου διαβεβαίωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος «δεν έχει καμία πρόθεση να αμφισβητήσει τον ειδικό εισαγγελέα και πρώην διευθυντή του FBI Ρόμπερτ Μιούλερ»,  ο οποίος απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος των πρώην συμβούλων του Τραμπ. Επανέλαβε επίσης ότι ο Τραμπ «δεν έχει καμία πρόθεση να αντικαταστήσει τον ειδικό εισαγγελέα».

Νωρίτερα ο πρώην επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ Πολ Μάναφορτ,  κατηγορήθηκε για δραστηριότητα που συνδέεται με τη ρωσική εμπλοκή στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. Ο συνεργάτης του Ρικ Γκέιτς, κλήθηκε επίσης να παραδοθεί στις αρχές.

Με σειρά αναρτήσεών του στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ  κάλεσε τους Ρεπουμπλικάνους να αντιδράσουν. «Κάντε κάτι!», έγραψε και κατηγόρησε το Δημοκρατικό Κόμμα ότι επιχειρεί αντιπερισπασμό με φόντο τη φορολογική μεταρρύθμιση που έχει ήδη παρουσιαστεί.

Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι οι κατηγορίες σε βάρος του Μάναφορτ αφορούν σε δραστηριότητά του που προηγήθηκε της θητείας του στην προεκλογική του εκστρατεία του Τραμπ, το 2016. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο πάντως, οι παράνομες δραστηριότητές των Μάναφορτ και Γκέιτς συνεχίστηκαν το 2017.
Trump-win2


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....