unfollow-sindromes
unfollow-sindromes
UNFOLLOW newsletter
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY

Λαβρόφ: η πυραυλική επίθεση επικίνδυνη εξέλιξη – δεν υπάρχουν ίχνη χημικής επίθεσης

| 9/4/2018 - 14:35


Τα αεροπορικά πλήγματα που στόχευσαν νωρίς σήμερα το πρωί μια κυβερνητική στρατιωτική βάση στη Συρία, την ευθύνη για τα οποία η Δαμασκός και η Μόσχα επιρρίπτουν στο Ισραήλ, συνιστούν μια «πολύ επικίνδυνη εξέλιξη», προειδοποίησε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, Σεργκέι Λαβρόφ.

«Πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη της κατάστασης. Ελπίζω πως τουλάχιστον οι Αμερικανοί στρατιωτικοί και εκείνοι των χωρών που συμμετέχουν στον συνασπισμό υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών το αντιλαμβάνονται», πρόσθεσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Λαβρόφ είπε ακόμη ότι οι Ρώσοι ειδικοί που έκαναν έρευνα στην Ντούμα, όπου το συριακό καθεστώς κατηγορείται ότι εξαπέλυσε χημική επίθεση κατά των ανταρτών, δεν βρήκαν «κανένα ίχνος» χημικής ουσίας.

«Οι στρατιωτικοί ειδικοί μας έχουν ήδη μεταβεί επί τόπου (…) Δεν βρήκαν ούτε ίχνος χλωρίου ή οποιασδήποτε χημικής ουσίας που να έχει χρησιμοποιηθεί εναντίον των αμάχων», είπε.

Ανέφερε επίσης ότι η Ρωσική πλευρά επανειλημμένα έχει προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο προβοκάτσιας που θα αποδιδόταν στο Συριακό καθεστώς και θα αφορούσε επίθεση με χημικά εναντίον αμάχων.

Σημειώνουμε ότι η Ρωσική πλευρά ανακοίνωσε νωρίτερα ότι η πυραυλική επίθεση σε κυβερνητική αεροπορική βάση κοντά στη Χομς έγινε από αεροπλάνα F-15 των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων.

1191433


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....