FREE - WEB ONLY - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κουίκ: Είχα ξεκαθαρίσει στον Π. Καμμένο πως σχεδίαζα να παραμείνω στην ΚΟ των ΑΝΕΛ

| 12/2/2019 - 18:48


Είχα ξεκαθαρίσει στον Πάνο Καμμένο πως σχεδίαζα  να παραμείνω στην κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ,  υποστήριξε ο Τέρενς Κουίκ στον Real fm, μία ημέρα μετά την ορκωμοσία του.

«Εδώ και περίπου 15 μέρες, μέσω ενδιάμεσου, γιατί δεν ήθελα να μιλήσω απευθείας, είχα καταστήσει σαφές και σε καθημερινή βάση στον κ. Καμμένο, ότι με την ορκωμοσία μου θα δήλωνα βεβαίως τη δεδηλωμένη του 151, όπως είχε κάνει και ο κ. Ζουράρις όπως είχε κάνει και ο κ. Παπαχριστόπουλος, αλλά δεν θα δήλωνα ανεξαρτητοποίηση και θα παρέμενα», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

Ανέφερε επίσης ότι παρόλο που «με έδιωξαν με τον τρόπο τους και μάλιστα χειροκροτώντας όρθιοι στο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ τον Οκτώβριο, με σκληρά λόγια και με χαρακτηρισμούς που δεν μου αρμόζουν», ο ίδιος δεν θα γκρέμιζε ποτέ το σπίτι, που –όπως είπε- έχτισε με πολύ κόπο ο Καμμένος, αλλά πρόσθεσε και εκείνος πολλά λιθαράκια μέσα.

Αποκάλυψε πως μέχρι την περασμένη Παρασκευή το μεσημέρι ήλπιζε ότι δεν θα διαγράφονταν τελικά ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος και εξομολογήθηκε πως στεναχωρήθηκε όταν του ήρθε το μήνυμα ότι διεγράφη.

Όσον αφορά στην κριτική που δέχεται ο ίδιος και οι υπόλοιποι υπουργοί των ΑΝΕΛ που παραμένουν στην κυβέρνηση, ότι ξέχασαν τις παλαιότερες θέσεις τους για το ονοματολογικό, ο κ. Κουίκ σημείωσε πως στο ταραχώδες υπουργικό συμβούλιο, είχε πει ξεκάθαρα πως ήταν υποστηρικτής της λύσης για σύνθετη ονομασία, που είχε προωθήσει και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. «Ανεξάρτητα με τις θέσεις που κρατούσα στις προεκλογικές περιόδους για να στηρίξω τους Ανεξάρτητους Έλληνες σε δύσκολες μάχες που έδωσαν για τη Βουλή, υπενθυμίζω τότε, που ήμουν ένας πολύ δυνατός στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 δημοσιογράφος, είχα ασχοληθεί με το θέμα έντονα. Και μάλιστα, για μία ολόκληρη εβδομάδα έκανα γκάλοπ μεταξύ του ακροατηρίου, που η πλειοψηφία ήταν οπαδοί της ΝΔ, και έβγαινε ότι συμφωνούσαν στο Βόρεια Μακεδονία! Τότε, το ΄92-΄93!» είπε χαρακτηριστικά.

Στην παρατήρηση πως οι ΑΝΕΛ πάντα έλεγαν ότι δεν συμφωνούν με τη σύνθετη ονομασία, ο κ. Κουίκ αναγνώρισε πως αυτό είναι αλήθεια, ωστόσο προσέθεσε πως «στην ιδρυτική διακήρυξη των ΑΝΕΛ, στο κείμενο, δεν υπάρχει τέτοια πρόνοια, οπότε καλό θα ήταν να μην το χρησιμοποιούν».

Ο υφυπουργός Εξωτερικών έκανε λόγο για έναν ιστορικό συμβιβασμό ο οποίος, όπως επεσήμανε, ήταν «πολύ- πολύ πιο επώδυνος για τους Σκοπιανούς, οι οποίοι πρέπει να κάνουν αλλαγή ονόματος, αλλαγή Συντάγματος, να διευκρινίσουν πράγματα που έχουν να κάνουν με τη γλώσσα τους και την ταυτότητά τους».

Για τον Αλέξη Τσίπρα είπε: «Έχει πολλά χαρακτηριστικά αυτός ο συγκεκριμένος πολιτικός ο οποίος μπορεί να πάει την Ελλάδα μπροστά. Εγώ δεν δήλωσα ποτέ ότι είμαι αριστερός. Το ξεκαθαρίζω. Αλλά του έχω μεγάλη εμπιστοσύνη. Και επειδή έχω δουλέψει και μαζί του δύο χρόνια, παρά τω πρωθυπουργώ, μπορώ να σας πω ότι με γνώση λόγου ότι σκέφτεται πολύ εθνικά, πολύ πατριωτικά και εμένα αυτό με ικανοποιεί» κατέληξε.


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....