ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY

Κοτζιάς: Οι ηγέτες της ΠΓΔΜ να επιδείξουν σοβαρότητα

| 16/4/2018 - 20:12


«Να επιδείξουν σοβαρότητα και να αποδεχθούν μια μέθοδο που θα μας οδηγήσει στη λύση», κάλεσε τους ηγέτες της ΠΓΔΜ ο Νίκος Κοτζιάς από το Λουξεμβούργο μετά το πέρας των εργασιών του Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως εξήγησε στους ομολόγους του πού βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με την Αλβανία και την ΠΓΔΜ.

Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις με τη FYROM, στάθηκε στην ανάγκη οι ηγέτες της γειτονικής χώρας «να κατανοήσουν ότι η διαπραγμάτευση δεν μπορεί να γίνεται μέσω συνεντεύξεων και συνεχών δημοσίων δηλώσεων». «Πρέπει να επιδείξουν μια σοβαρότητα και να αποδεχτούν μια μέθοδο που θα μας οδηγήσει στη λύση», πρόσθεσε.

Η κατάσταση στη Συρία βρέθηκε επίσης στο επίκεντρο του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, με τον κ. Κοτζιά να υπογραμμίζει πως «ο χημικός πόλεμος της Συρίας σημαίνει παραβίαση των κανόνων του πολέμου και του δικαίου του πολέμου».

Τόνισε μάλιστα, ότι «η καταδίκη της χρήσης χημικών όπλων πρέπει να είναι ολοκληρωτική».

«Η Τουρκία με την επίθεση στο Αφρίν παραβίασε το διεθνές δίκαιο γιατί καταπάτησε τη συμφωνία της Λωζάνης», ανέφερε ο κ. Κοτζιάς.

Σε ό,τι αφορά τη Ρωσία, ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρχει δημοκρατική συζήτηση για κάθε θέμα και ταυτόχρονα οι αποφάσεις που λαμβάνονται να εφαρμόζονται.

kotzias-tirana-1000


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....