ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY

Koτζιάς: Η Ευρώπη δείχνει αλληλεγγύη στο θέμα των δύο αξιωματικών

| 19/3/2018 - 20:18


Την ελπίδα πως η Τουρκία δε θα επιδιώξει να αξιοποιήσει μακροχρόνια ως όπλο, ένα καθημερινό γεγονός που γινόταν στα σύνορα ανάμεσα στα δύο κράτη, εξέφρασε ο Νίκος Κοτζιάς, αναφερόμενος στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, μετά το πέρας των εργασιών του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Τόνισε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι δείχνουν την αλληλεγγύη τους και τη συμπαράστασή τους για το θέμα και πως «η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ είχε παρέμβει στον ίδιο τον Ταγίπ Ερντογάν».

Για το θέμα της ΠΓΔΜ ο υπουργός Εξωτερικών είπε πως «έχουμε φτιάξει ένα κείμενο που είναι το σύνολο των προτάσεών μας όσον αφορά τα ανοιχτά ζητήματα, καθώς και μια μελλοντική ατζέντα συνεργασίας. Την έχω στείλει εδώ και πολλές ημέρες στα Σκόπια».

«Συζητήσαμε διεξοδικά για τη Συρία. Υπογραμμίσαμε την ανάγκη να υποστηριχθεί η ειρηνική διαδικασία πηγαίνοντας προς τη Γενεύη και ιδιαίτερα να μην επιτρέψουμε σε τρίτες χώρες, όπως είναι η Τουρκία, να παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο έναντι τρίτων κρατών ή να προσπαθούν να διατηρήσουν επί μακρόν την παρουσία τους σε αυτά», ανέφερε τέλος ο κ. Κοτζιάς.

nikos-kotzias_6


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....