ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY - ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Koτζιάς: Η επίσκεψη Ερντογάν μπορεί να συμβάλει θετικά

| 3/12/2017 - 13:09

Ο υπουργός εξωτερικών δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην συνεργασία, με την Κύπρο, την Αίγυπτο και το Ισραήλ, οι οποίες αναδεικνύουν τον περιφερειακό ρόλο της Ελλάδας


Παρόλο που η επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ  Ερντογάν δεν μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα, μπορεί να συμβάλει στη θετική προοπτική των διμερών σχέσεων, δηλώνει ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Τονίζει ότι «μια επίσκεψη, όσο σημαντική και εάν είναι, δεν λύνει αυτόματα όλα τα προβλήματα, μπορεί όμως να συμβάλει ώστε να ενισχυθεί μια θετική προοπτική στις σχέσεις ανάμεσα στις χώρες μας» και προσθέτει στη συνέντευξή του στο Έθνος.kotzias_erdo  «Συχνά απορώ με εκείνους που μπερδεύουν την ανάλυση με την εξωτερική πολιτική. Η ανάλυση, ακόμα και εάν καταλήγει στα πλέον αρνητικά συμπεράσματα, γίνεται για να αναδειχθούν οι δυσκολίες και όχι προκειμένου να παραιτηθεί κανείς από μια ενεργητική εξωτερική πολιτική. Άλλο να μην έχει κανείς αυταπάτες για τις δυσκολίες σε μία σχέση και άλλο να παραιτείται από την προσπάθεια θετικής ανάπτυξης μιας σχέσης. Και εμείς θέλουμε να εργαστούμε σε αυτήν την τελευταία κατεύθυνση».

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις σταθεροποιητικές πρωτοβουλίες της χώρας μας στην Ανατολική Μεσόγειο, με την Κύπρο, την Αίγυπτο και το Ισραήλ, οι οποίες αναδεικνύουν τον περιφερειακό ρόλο της Ελλάδας.


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....