ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY

Κλήτευση Πουτζδεμόν για κατάθεση την Πέμπτη ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ισπανίας

| 31/10/2017 - 21:01

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας κλήτευσε τον Πουτζντεμόν και 13 μέλη της καθαιρεθείσας κυβέρνησής για κατάθεση την Πέμπτη, στις 10.00 το πρωί ώρα Ελλάδας.


Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας κλήτευσε  τον πρώην πρόεδρο της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν και 13 μέλη της καθαιρεθείσας κυβέρνησής του να καταθέσουν την Πέμπτη στις 9 το πρωί τοπική ώρα (10.00 το πρωί ώρα Ελλάδας).

Το δικαστήριο ξεκίνησε να εξετάζει τις κατηγορίες περί εξέγερσης και ανταρσίας σε βάρος του Πουτζντεμόν και άλλων στελεχών της καταλανικής ηγεσίας.

«Δεν προσπαθώ να ξεφύγω από τη δικαιοσύνη. Δεν ζητώ άσυλο στο Βέλγιο», δήλωσε νωρίτερα σε συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες ο Κάρλες Πουτζδεμόν,  σημειώνοντας ωστόσο ότι θα επιστρέψει στην Καταλονία όταν λάβει εγγυήσεις από τη Μαδρίτη. Πρόσθεσε μάλιστα ότι βρίσκεται στη βελγική πρωτεύουσα για να θέσει το θέμα της Καταλονίας στην καρδιά της Ευρώπης και χαρακτήρισε αβάσιμες τις κατηγορίες που του αποδίδει ο γενικός εισαγγελέας της Ισπανίας για στάση και απόσχιση .

Όπως είπε ο Πουτζδεμόν «μέρος της καταλανικής κυβέρνησης παραμένει στην περιφέρεια για να συνεχίσει τις πολιτικές της δραστηριότητες» και συμπλήρωσε ότι η ανεξαρτησία της Καταλονίας πρέπει να καθυστερήσει προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια.

Πάντως το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας ακύρωσε την κήρυξη της ανεξαρτησίας της περιφέρειας από το καταλανικό κοινοβούλιο.

O καθαιρεθείς πρόεδρος της Καλονίας δήλωσε επίσης ότι δέχεται τις περιφερειακές εκλογές που προκήρυξε ο Μαριάνο Ραχόι στις 21 Δεκεμβρίου.

putzdemon


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....