ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY

Καθαρή λύση για το χρέος ζητά ο Αλέξης Τσίπρας

| 4/6/2018 - 20:28


Τη συμβολή της ελληνικής ναυτιλίας στην οικονομία της χώρας υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας από τα εγκαίνια της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης «Ποσειδώνια 2018».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα διαθέτει τον μεγαλύτερο στόλο παγκοσμίως και το 50% της ευρωπαϊκής χωρητικότητας. «Είναι βαρύνον μέγεθος στο ΑΕΠ της χώρας και το ναυτιλιακό συνάλλαγμα έφθασε το 2017 τα 9 δισ. ευρω, 20% περισσότερο από το 2016», είπε. Παράλληλα, τόνισε ότι ευτυχώς που η πορεία της ελληνικής ναυτιλίας δεν συμβάδισε με την γενικότερη εικόνα της οικονομίας της χώρας.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός «εργαστήκαμε σκληρά για να έρθει η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Μετά από τρία χρόνια επίπονης προσπάθειας η οικονομία μπαίνει σε πορεία ανάκαμψης με την έννοια μας να είναι σε αυτούς που επλήγησαν περισσότερο».

«Κάναμε μεταρρυθμίσεις που δεν ήταν εύκολο να πραγματοποιηθούν και έτσι από μια χώρα ελλειμματική, τώρα είναι από τις πρώτες και πλεονασματική. Ανακτήσαμε την εμπιστοσύνη των εταίρων μας και αυτό είναι το διαβατήριο για την έξοδο από τα προγράμματα και εγγύηση για σταδιακές φοροελαφρύνσεις», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα «εντός Ιουνίου ολοκληρώνουμε τα τελευταία προαπαιτούμενα, της τελευταίας αξιολόγησης, του τελευταίου προγράμματος, για να φτάσουμε στις 21 Ιουνίου όπου και θα συζητηθούν τα μέτρα για ελάφρυνση χρέους».

«Λέμε «όχι» σε οποιαδήποτε λύση. Θέλουμε λύση που θα δώσει σταθερή και διαρκή πρόσβαση στις αγορές χρήματος. Μια λύση που θα πείσει μακροπρόθεσμα τις αγορές και σας διαβεβαιώνω ότι υπάρχουν τα τεχνικά μέσα για να γίνει αυτό χωρίς να επιβαρυνθούν οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Η Ελλάδα, όπως είπε, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης και την οριστική λύση για το χρέος θα είναι μια χώρα που θα μπορεί να πατήσει ξανά στα πόδια της «χωρίς πιστοληπτικές γραμμές στήριξης και διαρκή υποβοήθηση της αναπνοής της». «Αυτός είναι ο εθνικός στόχος», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Τσίπρας


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....