unfollow-sindromes
unfollow-sindromes
UNFOLLOW newsletter
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY - ΔΙΕΘΝΗ

Κατεπείγουσα συζήτηση σήμερα για τα Paradise Papers στο Ευρωκοινοβούλιο

| 14/11/2017 - 11:10

Πιέρ Μοσκοβισί: «Τα κράτη-μέλη πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους παίρνοντας μέτρα. Πρέπει στις 5 Δεκεμβρίου να καταρτίσουμε τη “μαύρη λίστα” των φορολογικών παραδείσων και να υιοθετήσουμε την ενιαία φορολογία».


Οι αποκαλύψεις για τις offshore των πολυεθνικών και των οικονομικών ελίτ του πλανήτη έφτασαν στο Ευρωκοινοβούλιο. Έτσι, ύστερα από παρεμβάσεις ευρωβουλευτών, το θέμα μπήκε στην Ολομέλεια του Στρασβούργου με τη μορφή του κατεπείγοντος.

Οι ευρωβουλευτές ζητούν τη σύσταση ειδικής επιτροπής για να εξετάσει το νέο σκάνδαλο και τους τρόπους αντιμετώπισης της φοροαποφυγής.

Ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί επισήμανε στην εισήγησή του ότι «τα κράτη-μέλη πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους παίρνοντας μέτρα. Πρέπει στις 5 Δεκεμβρίου να καταρτίσουμε τη “μαύρη λίστα” των φορολογικών παραδείσων και να υιοθετήσουμε την ενιαία φορολογία. Πρέπει να πιέσουμε τα κράτη-μέλη να ακολουθήσουν τον δρόμο πάταξης της φοροδιαφυγής, που μερικές φορές γίνεται κατόπιν υπόδειξης». Ζήτησε ακόμη «να υπάρξει άμεσα μια συμφωνία στην Ευρωπαϊκή Ένωση που θα θέτει αυστηρότερους κανόνες για δικηγόρους, τραπεζίτες και άλλους συμβούλους που βοηθούν τις εταιρείες να βρίσκουν τρόπους να μειώνουν τη φορολογική τους επιβάρυνση».

«Να δούμε τον ρόλο των τραπεζών, αυτών που λειτουργούν σαν γνωστοί-άγνωστοι, με τη βοήθεια του Συμβουλίου για να δώσουμε αξιόπιστες απαντήσεις», ανέφερε από τη δική του μεριά ο επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών Τζιάνι Πιτέλα.

Evrokoinovoulio

Ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης, αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, δοθείσης της ευκαιρίας, έριξε το γάντι στον Κυριάκο Μητστοτάκη, τον οποίο κάλεσε να τοποθετηθεί σχετικά με το ζήτημα της «φοροδιαφυγής μέσω offshore».

 


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....