ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY

Κατατέθηκε η τροπολογία της ΝΔ για ακύρωση της περικοπής των συντάξεων

| 9/7/2018 - 21:11


Τροπολογία για την ακύρωση των προγραμματισμένων περικοπών στις κύριες και επικουρικές συντάξεις συντάξεις από 1η Ιανουαρίου του 2019 κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία στη bουλή, όπως είχε προαναγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία.

Η ΝΔ καλεί την κυβέρνηση -μετά και το «παράθυρο» που άφησε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί- να καταργήσει «τώρα» τις διατάξεις που προβλέπουν την αναπροσαρμογή κύριων και επικουρικών συντάξεων από τη πρωτοχρονιά του 2019.

Σημειώνει ότι κάτι τέτοιο θα αποτελέσει «ελάχιστη ανταπόκριση στα υπερβολικά βάρη τα οποία επωμίστηκαν οι Έλληνες πολίτες, ειδικότερα τα ασθενέστερα εισοδηματικά στρώματα, από τις πολιτικές της σημερινής Κυβέρνησης».

Επισημαίνει ότι οι σχετικές περικοπές «δεν περιλαμβάνονται στο τρίτο αχρείαστο μνημόνιο που ψηφίστηκε το καλοκαίρι του 2015, αλλά ενσωματώθηκαν μεταγενέστερα και αποτελούν το κόστος των καθυστερήσεων και της ανικανότητας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ».

«Η ΝΔ δεν πιστεύει ότι είναι αναγκαία η νέα μεγάλη μείωση των συντάξεων, την οποία άλλωστε είχε καταψηφίσει τόσο το 2016, όσο και το 2017 και το 2018» αναφέρει η αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας.

mitsotakis-kyriakos


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....