ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY

Κάρλες Πουτζδεμόν: Ήμουν έτοιμος να προκηρύξω εκλογές, αλλά δεν έλαβα εγγυήσεις για το άρθρο 155

| 26/10/2017 - 18:57

«Ήμουν έτοιμος να προκηρύξω εκλογές αν δίνονταν εγγυήσεις. Δεν υπάρχει κάποια εγγύηση που να δικαιολογεί την προκήρυξη εκλογών σήμερα», δήλωσε ο Κάρλες Πουτζδεμόν τονίζοντας ότι «επαφίεται στο περιφερειακό κοινοβούλιο να προσδιορίσει τις συνέπειες της αναστολής της αυτονομίας της Καταλονίας».


Δεν προκήρυξε περιφερειακές  εκλογές και διάλυση του καταλανικού κοινοβουλίου όπως αναμενόταν, ο Κάρλες Πουτζδεμόν. Όπως είπε «αυτή τη δυνατότητα εξετάστηκε αλλά αποκλείστηκε».

Ο Καταλανός ηγέτης ανέφερε ότι δεν έλαβε επαρκείς εγγυήσεις από την κεντρική κυβέρνηση ότι με την προκήρυξη εκλογών θα σταματούσε η διαδικασία αναστολής της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, η οποία αναμένεται να επικυρωθεί αύριο από την ισπανική Γερουσία. 

«Ήμουν έτοιμος να προκηρύξω εκλογές αν δίνονταν εγγυήσεις. Δεν υπάρχει κάποια εγγύηση που να δικαιολογεί την προκήρυξη εκλογών σήμερα», είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ότι πλέον «επαφίεται στο καταλανικό κοινοβούλιο να προσδιορίσει τις συνέπειες από την εφαρμογή του άρθρου 155 του ισπανικού συντάγματος, που επιτρέπει την αναστολή της αυτονομίας της περιφέρειας.

carles_puidgemont_1_new


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....