ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY

Και τρίτο όχι από την εισαγγελέα Εφετών για την έκδοση των «8»

| 16/3/2018 - 12:11


Και τρίτο «όχι» από την εισαγγελέα του Συμβουλίου Εφετών για την έκδοση των οκτώ τούρκων αξιωματικών. Την πρόταση της εισαγγελέως αποδέχθηκε το Συμβούλιο Εφετών.

Νωρίτερα η κυρία Κυβέλου, κάνοντας επίκληση των αποφάσεων του Αρείου Πάγου, υποστήριξε ότι εάν γίνει δεκτό το αίτημα των τουρκικών αρχών, οι «8» δεν θα έχουν δίκαιη δίκη στην Τουρκία, ενώ, όπως είπε, οι τουρκικές αρχές δεν προσκόμισαν νέα, ορισμένα και σαφή στοιχεία που να δικαιολογούν την έκδοσή τους.

Σε ό,τι αφορά τις νέες αξιόποινες πράξεις που περιλαμβάνονται στο τρίτο αίτημα, η κυρία Κυβέλου επισήμανε ότι στο φάκελο δεν περιγράφεται ο ρόλος των κατηγορουμένων, δεν προσδιορίζεται ο χρόνος και ο τόπος της αξιόποινης συμμετοχής τους. «Ακόμα όμως κι αν ήταν ορισμένη η κατηγορία εναντίον τους», σύμφωνα με την εισαγγελέα, «δεν υπάρχει καμία αλλαγή από τα δεδομένα της απόφασης του Αρείου Πάγου και ως εκ τούτου  πρέπει να απορριφθεί το αίτημα της έκδοσής τους».

Καταθέσεις ως μάρτυρες έδωσαν νωρίτερα ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Γιάννης Ιωαννίδης και ο Απόστολος Δοξιαδης κάνοντας λόγο για  παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία και για απόλυση περισσοτέρων από 4.500 δικαστών.

«Το κράτος δικαίου στην Τουρκία αυτοκτόνησε», είπαν  οι μάρτυρες, θέλοντας να καταδείξουν ότι η κατάσταση στη γείτονα από την έκδοση της απόφασης του Αρείου Πάγου και μετά  δεν έχει αλλάξει.

«Οταν σκεφτόμαστε εκείνη τη νύχτα είναι σαν το σπίτι μας να έπιασε φωτιά και εμείς αποφασίσαμε να προστατευτούμε  πηγαίνοντας στο γειτονικό σπίτι. Δεν ξέρουμε ποιος έβαλε τη φωτιά και η μοίρα μας εξαρτάται από το πώς μας βλέπει ο γείτονας», είπε χαρακτηριστικά ένας από τους 8 Τούρκους.

Τον τελικό λόγο θα έχει το συμβούλιο εφετών σε λίγη ώρα.


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....