FREE - WEB ONLY - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Πανστρατιά και συμπόρευση για να γυρίσει σελίδα ο τόπος

| 17/12/2017 - 15:42

Έπεσε η αυλαία του 11ου  συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας με την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη


Το στίγμα της νέας πορείας που θα ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία έδωσε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης κλείνοντας τις εργασίες του  11ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε το κάλεσμα για συμπόρευση όλων των δυνάμεων της χώρας που στοχεύουν στην νέα σελίδα που πρέπει να γράψει η Ελλάδα, υπογραμμίζοντας παράλληλα την δυναμική που η Νέα Δημοκρατία σημειώνει και η οποία επιβάλλεται να ενισχυθεί περαιτέρω καθώς είναι η μόνη πολιτική δύναμη σταθερότητας για τη χώρα.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και τους συνέδρους για την εμπιστοσύνη και τον αγώνα τους προς την παράταξη και προς το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. «Ευχαριστώ όλους τους παλιούς φίλους, αλλά και τους νέους φίλους που βλέπουν στη ΝΔ, την μόνη ελπίδα για το μέλλον».   Αναφερόμενος στο 11Ο Συνέδριο ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως «Είμαστε έτοιμοι να φέρουμε αληθινή ελπίδα, έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα».43222701

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά στην Ελλάδα της κρίσης: «Η κρίση έφερε το θυμό και την απογοήτευση. Μέσα από τα δύσκολα όμως βγαίνουμε πιο δυνατοί. Είναι δρόμος που μας έδειξε και ο Στέλιος Ράμφος. Πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε την λογική ότι όλοι είμαστε το ίδιο στην πολιτική, γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Αυτό πρέπει να το δείχνουμε όμως και στην πράξη και το δείχνουμε κάθε μέρα».

«Η Νέα Δημοκρατία αλλάζει», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι «η εντολή που έχω από εσάς είναι αυτή. Να αλλάξουμε. Με καθαρές προγραμματικές θέσεις. Μειώνουμε τις λειτουργικές μας δαπάνες. Στη ΝΔ, όλοι έχουν ρόλο, χωρίς ομαδοποιήσεις, χωρίς κομματικούς αποκλεισμούς.   Δεν πρέπει να φοβόμαστε την αλλαγή. Άλλωστε πώς θα πείσουμε τους πολίτες ότι θα αλλάξουμε τη χώρα, αν δεν αλλάξουμε πρώτα εμείς οι ίδιοι. Και η Νέα Δημοκρατία αλλάζει».

 

Είμαστε ένα κόμμα που αλλάζει, κι αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που στέλνουμε στους πολίτες. Αλλάζουμε οι ίδιοι για να αλλάξουμε όλοι μαζί την Ελλάδα. Οι μεγάλες αλλαγές όμως χρειάζονται και κάποια σταθερά σημεία αναφοράς. Τα βρίσκουμε στην αλληλεγγύη και στην συστράτευση και την φυσιογνωμία της παράταξης. Γιατί εμείς είμαστε όχι μόνο το φιλελεύθερο, αλλά το μεγάλο λαϊκό κόμμα της παράταξης. Η ΝΔ δεν έχει ταξικό πρόσημο».

Κάνοντας αυστηρή κριτική στην παράταξη και στο κόμμα της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε: «Θέλω σήμερα να είμαι απόλυτα ειλικρινής μαζί σας. Έχουμε κι εμείς σοβαρές παθογένειες. Φέρουμε ευθύνη κι εμείς για τις παθογένειες της μεταπολίτευσης, όπως ο λαϊκισμός, κρατισμός, πελατειακό κράτος, οικογενειοκρατία, ασθενείς θεσμοί, παρέμβαση στη δικαιοσύνη, κίτρινος Τύπος, διαφθορά».Καταγραφή-101Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός στην κυβέρνηση,  ζητώντας από τους Έλληνες πολίτες να «γυρίσουν την πλάτη στους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» καθώς όπως σημείωσε, έχουν εξαπατήσει τον ελληνικό λαό: «Αυτοί που τάχα επαγγέλλονται το νέο είναι οι χειρότεροι του χθες. Η διακυβέρνησή τους προκάλεσε ανυπολόγιστη φθορά στη χώρα. Φτωχοποίησαν την ελληνική κοινωνία.

Τα τρία χρόνια της διακυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου η Ελλάδα τα πλήρωσε πανάκριβα. Πολλαπλασιάζουν την αδικία και χάνουν την μία μετά την άλλη ευκαιρία για την χώρα. Τους δώσατε δύο ευκαιρίες, την αντιμνημονιακή και τη μνημονιακή, σας εξαπάτησαν διπλά. Όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο καλύτερα θα είναι για τη χώρα. Δεν θα αργήσει αυτή η στιγμή».

Αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα της ΝΔ, έκανε αναφορά στα λόγια του Κωνσταντίνου Καραμανλή: «Εμείς οι λιγότεροι και οι επώνυμοι είμαστε εδώ για να υπηρετούμε τους περισσότερους και τους ανώνυμους. Αυτό θα είναι το στίγμα της Νέας Δημοκρατίας».

Συνέχισε σημειώνοντας: «Αργά ή γρήγορα θα στηθούν οι κάλπες και οι κυβερνόντες θα πάρουν το μάθημά τους. Όμως οι Ελληνίδες και οι Έλληνες δεν αρκούνται στην κριτική. Εμείς θα λάβουμε δύσκολες αποφάσεις. Και να ξέρετε ότι αγαπώ πολύ το κόμμα μου και γι’ αυτό δεν θέλω η ΝΔ να είναι στην αντιπολίτευση. Αγαπώ πολύ την χώρα μου και δεν θέλω οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να είναι στην εξουσία».

Για τη νέα γενιά ο κ. Μητσοτάκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι χρειάζονται «ευκαιρίες κι όχι επιδόματα»  και σημείωσε:  «Δεν θα υπάρχει ψηφοδέλτιο της ΝΔ, χωρίς έναν εκπρόσωπο της νέας γενιάς αυτό αποτελεί  δική μου δέσμευση προκειμένου η ΝΔ να βάλει στην πρώτη γραμμή της πολιτικής της τους νέους ανθρώπους». 29971195_18858144.limghandlerΟ κ. Μητσοτάκης μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στους άξονες της ανάπτυξης και της οικονομίας σημειώνοντας: «Στόχος μας θα είναι η απελευθέρωση της δημιουργικότητας των Ελλήνων από τα δεσμά του κρατισμού και της φορολογίας. Έτσι οι άνθρωποι θα μπορέσουν να πάρουν την ζωή τους στα χέρια τους. Επίσης, με έναν στιβαρό πρόγραμμα κοινωνικής αλληλεγγύης η ΝΔ εγγυάται αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για όλους τους Έλληνες. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να δημιουργήσουμε δουλειές και να προσελκύσουμε επενδύσεις. Σήμερα στη χώρα μας είναι εκατοντάδες οι επενδύσεις που δεν προχωρούν στη χώρα μας. Δεν είναι μόνο οι Σκουριές και το Ελληνικό».

 

 

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε τόσο στην μείωση φόρων, αλλά και σε μια σειρά από κοινωνικά θέματα, όπως η υγεία, η Παιδεία, το Περιβάλλον, τις μεταρρυθμίσεις, την δικαιοσύνη κά. Σημείωσε μεταξύ άλλων. Εμείς είμαστε έτοιμοι με τις προτάσεις μας και το σχέδιό μας να αλλάξουμε την Ελλάδα. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε την Ελλάδα διεθνώς ανταγωνιστική. Αλλά πάνω απ’ όλα έτοιμοι να μειώσουμε τους φόρους. Αυτή η δέσμευσή μου είναι αδιαπραγμάτευτη. Είμαστε έτοιμοι να συμπαρασταθούμε και στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Και βέβαια είμαστε έτοιμοι να μεταρρυθμίσουμε το κράτος.

Απευθυνόμενος στους συνέδρους ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε την συστράτευση όλων των στελεχών προκειμένου όλοι μαζί να κοινοποιήσουν σε όλους το σχέδιο της ΝΔ: «Αυτές τις αλλαγές θα τις κάνουμε όλοι μαζί. Μαζί με την κοινωνία και με τα στελέχη της ΝΔ. Θα μιλήσουμε σε κάθε 40άρη που έχασε την δουλειά του και του έταξε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα του βρει δουλειά στο δημόσιο. Στους νέους ανθρώπους που δεν αρκούνται στα επιδόματα ανέχειας, αλλά θέλουν δουλειά και προοπτική για το μέλλον τους. Σε κάθε επαγγελματία που νοιώθει ότι το κράτος είναι συνέταιρος στη δουλειά του. Σε κάθε συνταξιούχο που είδε τον σχεδιασμό της ζωής του να ανατρέπεται.

 

Σε κάθε πολίτη που είδε την περιουσία του να εξανεμίζεται. Σε κάθε πολίτη που η κρίση τον γονάτισε. Σε όλους θα κάνουμε γνωστό ότι στο σχέδιό μας υπάρχει πρόβλεψη για όλους και ότι σχεδιάζουμε όλοι μαζί το δικό μας μέλλον», κατέληξε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

 


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....