ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY

Iταλία: Ένα βήμα πριν από τον σχηματισμό κυβέρνησης τα 5 Αστέρια και η Λέγκα

| 17/5/2018 - 19:09


Οι ηγέτες του Κινήματος των Πέντε Αστέρων και της Λέγκα, προχώρησαν όπως όλα δείχνουν στην έγκριση κοινού πολιτικού προγράμματος για την κυβέρνηση συνασπισμού στην Ιταλία, όπως δήλωσε πηγή από τα Πέντε Αστέρια.

Ο επικεφαλής του κινήματος Λουίτζι Ντι Μάιο τόνισε ότι «το όνομα του πρωθυπουργού θα αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες, σήμερα πιστεύω ότι θα οριστικοποιηθεί το κυβερνητικό πρόγραμμα». Πρόσθεσε ότι «από αύριο η συμφωνία αυτή θα τεθεί στην κρίση των μελών των Πέντε Αστέρων».

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, στο πρόγραμμα περιέχεται η στήριξη των ανέργων με σχεδόν οκτακόσια ευρώ τον μήνα για μια διετία, μόνον δυο φορολογικές κλίμακες (στο 15% και 20%), αλλά και η αντιμετώπιση της σύγκρουσης συμφερόντων ανάμεσα σε επιχειρηματική και πολιτική δράση.

Διαφορετική προσέγγιση ως προς το κυβερνητικό συμβόλαιο που θα πρέπει να υπογράψουν, ίσως και εντός της ημέρας, έχουν τα Πέντε Αστέρια και η Λέγκα. Τα πρώτα αφήνουν να διαρρεύσει ότι η συμφωνία έχει κλείσει. Η δεύτερη όμως, θεωρεί -όπως γράφει η εφημερίδα La Repubblica- ότι υπάρχουν ακόμη ανοικτά σημεία.

Οι Ντι Μάιο και Σαλβίνι, συνεδριάζουν για την λεπτομερή συγγραφή του «κυβερνητικού συμβολαίου». Προς το παρόν η πρωθυπουργία φέρεται να έχει εξασφαλισθεί από τα Πέντε Αστέρια, που έχουν παρουσιάσει λίστα με αρκετά ονόματα υποψηφίων.

Είναι σαφές ότι προς το παρόν οι δύο δεν πρόκειται να ξανασυναντηθούν με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, ο οποίος τους έχει ζητήσει να επιστρέψουν στο προεδρικό μέγαρο μόνο εφόσον θα έχουν ολοκληρώσει, σε κάθε λεπτομέρεια, την διαπραγμάτευσή τους.

Την ίδια ώρα άνοδο σημείωσε η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου που άγγιξε τις 160 μονάδες βάσης και οικονομικοί αναλυτές δεν αποκλείουν νέες «αναταράξεις», τις επόμενες ημέρες.

di maio salvini


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....