unfollow-sindromes
unfollow-sindromes
UNFOLLOW newsletter
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY

Υπόνοιες κακοδιαχείρισης στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας των εργαζομένων ΥΠΠΟ

| 27/10/2017 - 09:36

Η επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού ότι ολοκληρώθηκε ο διαχειριστικός έλεγχος στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας των εργαζομένων του Υπουργείου επανέφερε στο προσκήνιο τις καταγγελίες και κακοδιαχείριση και «πολιτικό χρήμα».


Το Ταμείο Αλληλοβοήθειας των εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού συστήθηκε το 2002, επί υπουργίας Βενιζέλου και σκοπό είχε να χρηματοδοτεί τον παιδικό σταθμό, τις κατασκηνώσεις των παιδιών των υπαλλήλων του υπουργείου και να δίνει βοηθήματα σε περιπτώσεις ανάγκης. Το Ταμείο τροφοδοτείται με δημόσιο χρήμα που προέρχονται από αρχαιολογικούς πόρους και συχνά με επιπλέον επιχορηγήσεις. Η διοίκηση του Ταμείου διορίζεται από τον εκάστοτε υπουργό Πολιτισμού, όμως πληροφορίες αναφέρουν ότι για πολλά χρόνια το ελέγχει συγκεκριμένη ομάδα συνδικαλιστών.

Φωτογραφία: Menelaos Myrillas / SOOC

Φωτογραφία: Menelaos Myrillas / SOOC

Το ζήτημα του Ταμείου ήρθε στο προσκήνιο με ερώτηση που είχαν απευθύνει στη νυν υπουργό Πολιτισμού κ. Λυδία Κονιόρδου 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που υπογράμμιζαν τη μεγάλη απόσταση ανάμεσα στο πόσα έσοδα εισέρρεαν στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας και τις σχετικά μικρά παροχές του προς τους εργαζομένους που περιορίζονταν κατά βάση στη λειτουργία του βρεφονηπιακού σταθμού,  που, όμως, κάλυπτε μικρό μέρος από τους χιλιάδες εργαζομένους του υπουργείο στην Αττική.

Το διαχειριστικό έλεγχο του Ταμείου είχαν ζητήσει και οι πρώην υπουργοί Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης και Αριστείδης Μπαλτάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αφού ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες που προβλέπονται, το πόρισμα θα δοθεί στη δημοσιότητα.


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....