unfollow-sindromes
unfollow-sindromes
UNFOLLOW newsletter
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY

ΗΠΑ-Βρετανία-Γαλλία βομβάρδισαν τη ΣυρίαΑμερικανικές, Βρετανικές και Γαλλικές δυνάμεις βομβάρδισαν τα χαράματα τη Συρία ως απάντηση στην μη ακόμη επιβεβαιωμένη χρήση χημικών από την κυβέρνηση Άσαντ. Η Ρωσία απάντησε ότι τέτοιες επιθέσεις «δεν θα μείνουν χωρίς συνέπειες»

 

Ο πρόεδρος Τραμπ ανακοίνωσε τα χαράματα του Σαββάτου (ώρα Συρίας) την επίθεση την ώρα που δυνατές εκρήξεις συγκλόνιζαν τη Δαμασκό και ενημέρωσε ότι στην επίθεση συμμετέχουν και Βρετανικές και Γαλλικές δυνάμεις. Ο αμερικανός πρόεδρος μίλησε για «χτυπήματα ακριβείας» και υποστήριξε ότι θα προχωρήσουν σε στρατιωτικά, οικονομικά και διπλωματικά μέτρα μέχρι να σταματήσει η χρήση χημικών από το καθεστώς Άσαντ.

Τουλάχιστον έξι εκρήξεις ακούστηκαν στη Δαμασκό ενώ οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι οι στόχοι είναι ερευνητικά κέντρα που κατά την κρίση τους σχετίζονται με τα χημικά όπλα. Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας, στρατηγός Μάττις υποστήριξε ότι ήταν διπλάσιας ισχύος σε σχέση με τις περσινές, αλλά υπογράμμισε ότι ήταν χτύπημα «μια και έξω».

Τα Συριακή ΜΜΕ καταδικάζουν την επίθεση ως «κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου» και ότι 13 πύραυλοι αναχαιτίστηκαν από την αεράμυνα. Ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον δήλωσε ότι «τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να είναι χωρίς συνέπειες».

Στρατιωτικοί παρατηρητές επεσήμαναν ότι το κλειδί για τη συνέχεια είναι το εάν αυτή η επίθεση θα συνεχιστεί με δεύτερο γύρο επίθεσης ή εάν θα περιοριστεί στα σημερινά χτυπήματα.

 

6DMLPJ7NFVH53J4DMOYHYQYGAQ


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....