ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY - ΔΙΕΘΝΗ

«Η Ρωσία θα απαντήσει σε οποιεσδήποτε παραβιάσεις των δικαιωμάτων ΜΜΕ και εταιρειών της»

| 4/12/2017 - 13:08


Η αρχή ελέγχου των μέσων ενημέρωσης στη Ρωσία Roskomnadzor ανακοίνωσε σήμερα ότι θα απαντήσει σε οποιεσδήποτε παραβιάσεις των δικαιωμάτων ρωσικών εταιρειών και μέσων ενημέρωσης στο εξωτερικό, σημειώνοντας ότι έχει στη διάθεσή της τα κατάλληλα εργαλεία για να το κάνει, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Η Ρωσία απείλησε να αντιδράσει με τον αρμόζοντα τρόπο κατά της πύλης Google της Alphabet Inc στην περίπτωση που άρθρα των ρωσικών ιστοτόπων Sputnik και Russia Today τοποθετούνται πιο κάτω στον κατάλογο με τα αποτελέσματα αναζήτησης, έπειτα από ανακοίνωση του εκτελεστικού προέδρου της Alphabet Έρικ Σμιτ στην οποία φαίνεται να το ομολογεί.

«Ήρθαμε σε επαφή με την Google όσον αφορά αυτό το θέμα και η Google μάς απάντησε ότι σε καμία περίπτωση δεν υπονόησαν μια τέτοια κατάταξη των πληροφοριών», δήλωσε ο επικεφαλής της Roskomnadzor Αλεξάντρ Ζαρόφ. «Είναι απολύτως σαφές ότι είναι αναγκαίο να αντιδρούμε με τον αρμόζοντα τρόπο σε οποιεσδήποτε παραβιάσεις των δικαιωμάτων των εταιρειών μας όπως και των ΜΜΕ μας Και η Ρωσική Ομοσπονδία έχει στη διάθεσή της τα εργαλεία για να το κάνει αυτό», επισήμανε.

Aleksandr_Zharov

Ο Αλεξάντρ Ζαροφ

Την ίδια ώρα το πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε επικαλούμενο πηγή στη ρωσική άνω βουλή ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ρωσίας θα αρχίσει να καταχωρίζει ορισμένα ξένα μέσα ενημέρωσης στον κατάλογο με τους «πράκτορες του εξωτερικού» αυτήν την εβδομάδα.

Εννέα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων το Voice of America και το Radio Liberty, είναι πιθανόν να ενταχθούν στον κατάλογο με τους «πράκτορες του εξωτερικού» που θα εγκριθεί από το κοινοβούλιο της Ρωσίας, δήλωσε σήμερα η πηγή αυτή της άνω βουλής στο RIA.

Το Κρεμλίνο έχει ανακοινώσει ότι κατανοεί πλήρως τους λόγους για τους οποίους το κοινοβούλιο της Ρωσίας σχεδιάζει να συζητήσει την απαγόρευση εκπροσώπων μέσων ενημέρωσης των ΗΠΑ στη Ρωσία σε αντίποινα για την κακή μεταχείριση, όπως τη χαρακτηρίζει, των ρωσικών μέσων στις ΗΠΑ.


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....